KÜLTÜR

Sosyal Gelişim Merkezi'ne ilk beton döküldü

Karasu Hükümet Konağı arkasında bulunan eski Kültür Park’ın yerine yapılacak olan Karasu Sosyal Gelişim Merkezi (SGM) temel atma töreni, 6 Nisan Perşembe günü geniş katılımlı bir törenle gerçekleşti.

Temel atma törenine, Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, daire başkanları, Karasu Belediye Başkanı Mehmet İspiroğlu, AK Parti İlçe Başkanı İshak Sarı, MHP İlçe Başkanı Münir Ali Kara, belediye başkan yardımcıları, mahalle muhtarları, oda başkanları, bazı sivil toplum kuruluşu temsilcileri, AK Parti Kadın Kolları ve Gençlik Kolları ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Törenin ilk konuşmasını Sakarya Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanı Davut Yüce yaptı. Yüce, Sosyal Gelişim Merkezi’nin (SGM) teknik yapısı hakkında bilgi verdi. Yüce, “4.600 m² yerleşim alanına sahip olan SGM’nin içerisinde 235 kişilik konferans salonu, 100 kişilik seminer salonu, çocuklar ve engelli gençler için eğitim sınıfları ile uygulama atölyeleri, SAMEK sınıfları ve kitap kafeteryası bulunan SGM’nin 450 m² de Anadolu bahçesi ve yeşil alana sahip olacaktır” dedi.

Yüce, “Ayrıca, SGM içerisinde 7-14 yaş arası çocuklarımızın ve gençlerin eğitim görebilecekleri, zaman geçirebilecekleri hobi sınıfları da yer almaktadır. Proje sınıfları, değerler sınıfı gibi faaliyet sınıflarında da binlerce çocuk ve gencimiz, boş zamanlarını en iyi şekilde Karasu SHM içerisinde değerlendirecektir” ifadelerini kullandı. Engelli vatandaşların, toplum içerisinde en iyi şekilde zaman geçirmek için SGM’de eğitimler alacağını da dile getiren Sakarya Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanı Davut Yüce, “Bayanlar için seminerler, psikolojik danışma hizmetleri ile, mesleki ve eğitim sanat kursları da yine SGM bünyesinde verilecektir. SGM binamız hizmete girdiğinde, Karasulu 7’den 70’e herkesin faydalanabileceği bir merkez olacaktır” şeklinde konuştu.

Yüce’nin konuşmasının ardından kürsüye Karasu Belediye Başkanı Mehmet İspiroğlu geldi. İspiroğlu sözlerine, “Sosyal Gelişim Merkezi’ni ilçemize kazandıracak olan Sayın Zeki Toçoğlu’na sonsuz teşekkürlerimi arz ediyorum” diyerek başladı. Önümüzdeki yıl, SGM içerisinde Karasulu vatandaşların her türlü etkinliği yapabileceklerini dile getiren Başkan İspiroğlu, Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu’ndan 5 kilometrelik asfalt sözünü acil olarak aldığını da ifade etti. Toplantı öncesi Toçoğlu ile bir harita üzerinde konuştuğu görülen İspiroğlu’nun, yaz sezonu öncesi Atatürk Bulvarı ile Vatan Caddesi’nin asfalt sözünü aldığı tahmin edildi.

İspiroğlu’nun ardından Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, kürsüye geldi. Toçoğlu konuşmasına 2014 seçimleriyle göreve geldikleri günden itibaren, tüm ilçelerde olduğu gibi Karasu’da da çeşitli yatırımlar gerçekleştirdiğini söyleyerek başladı. Toçoğlu, Karasu’nun altyapısına büyük yatırımlar yaptıklarını belirterek, “İçmesuyu ve kanalizasyon şebekesi, ilçe genelinde yenilenmektedir. Sakarya Nehri’ne akan atıksuyu temizleyen arıtma tesisi hizmete girmiş ve yakın zamanda da Şerbetpınarı içmesuyu arıtma tesisi de hizmete girecektir” şeklinde konuştu.

Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, sadece altyapı ve üstyapıya hizmet etmeyi belediyecilik olarak görmediklerini söyledikten sonra SGM’nin hikayesini şu ifadelerle anlattı: “İlçelerimize uyguladığımız sosyal gelişim projeleri ile ilçe halkımızın sosyal yaşamına katkı sağlamak için çalışıyoruz. Karasu’dan yaklaşık 1,5 yıl önce bir grup gencin bizleri ziyaretiyle bu sosyal gelişim merkezinin temelleri atıldı. O gençler, Karasu’yla dertlendiklerini, okul çapındaki gençlerin güvenli şekilde vakit geçirecekleri ve eğitsel, kültürel hizmet alacakları bir mekana ihtiyaçları olduğunu bizlere söyledi. İşte o gün temelini attığımız proje fikrinin bugün burada gerçek anlamda temelini atmak için toplandık” Başkan Toçoğlu’nun konuşmasının ardından, temel atma törenine geçildi. Tüm davetlilerin sahneye davet edilmesiyle birlikte düğmeye basıldı ve Karasu Sosyal Gelişim Merkezi’nin ilk betonu temele döküldü.