SİYASET

Sorunlar Ankara’ya taşındı

Muhtar Dursun Ali Akbaş, mahallesinin sorununu Ankara’ya taşıdı. Yalı Mahallesi’ndeki sağlık ocağının yetersiz kaldığını belirten Akbaş, “Karasu’nun en kalabalık mahallesiyiz. Toplam üç adet sağlık ocağına ihtiyacımız var” dedi.

AK Parti’nin grup toplantısına katılmak üzere Ankara’ya giden Karasulu muhtarlar, ilçenin bazı sorunlarını ve ihtiyaçlarını da vekillere iletme fırsatı buldu. Yalı Mahallesi Muhtarı Dursun Ali Akbaş, Yalı Mahallesi’nin sorunlarını AK Partili Sakarya Milletvekilleri’ne aktardığını belirtti. “Mahallemizin sorunlarının başında sağlık ocağı geliyor. Mevcut sağlık ocağımızın yıkılacağını ve Milli Emlak’tan satışa çıkarıldığını öğrendikten sonra bir takım sorunlarla beraber sağlık ocağı ihtiyacımızı da milletvekillerimize ilettik” dedi. Mahallede başta altyapı, internet, yol gibi eksiklerin bulunduğunu dile getiren Akbaş, “En öncelikli sorunumuz sağlık ocağı ve yol. Altyapı bitmeden yollar yapılamıyor. Öncelikli olarak sağlık ocağı eksiğimizin giderilmesi gerekiyor” şeklinde konuştu.

 

Yaz sezonunda yetmiyor

 

Karasu Belediye Başkanı Mehmet İspiroğlu’na tüm sorunları aktardıklarını ve İspiroğlu’ndan büyük destek gördüklerini ifade eden Dursun Ali Akbaş, “Yaz mevsiminde nüfusumuz, yaklaşık neredeyse 50 kat artıyor. Mevcut sağlık ocağımız yeterli kalmıyor. Yalı Mahallesi’ne üç adet sağlık ocağı lazım. Biri Yeşil Vadi’nin olduğu yere, diğeri kanalın kuzeyi ve bir tane de mevcut yere olmak üzere üç adet noktaya sağlık birimi yerleştirilmeli” dedi. Aşağı Aziziye Mahallesi’ne yakın olan yere Adalet Sarayı’nın arkasına da bir adet sağlık ocağı yapılması gerektiğine değinen Akbaş, “Mevcut sağlık ocağımızın da üstten üç katı alınmalı. Lojmanlar, sağlık biriminden ayrılmalı. Mevcut haliyle sağlıklı bir hizmet verilemiyor” diyerek sözlerini tamamladı.

HABER: Esra Aydın