Saadet Partisi Karasu İlçe Başkanı Murat Ali Aksoy, haftalık basın değerlendirmesini Salı günü yaptı. İktidarı dikkat çeken ifadelerle eleştiren Aksoy, Karasu Belediye Başkanı İshak Sarı’nın meclis toplantısındaki tutumlarını da eleştirdi. Aksoy, açıklamalarında şu ifadeleri kullandı:

EMEĞİ GEÇENLERİ TEBRİK EDİYORUZ (!)

“Ülkemiz, her ne kadar karamsar bir tablo içerisinde olsa da birçok konuda Avrupa şampiyonuyuz. Mesela enflasyonda Avrupa şampiyonuyuz. Faiz oranlarında Avrupa şampiyonuyuz. Geniş tanımlı işsizlik oranında da Avrupa’da şampiyonuz. Organize suçların işlenmesinde de maalesef Avrupa şampiyonuyuz. En düşük hızda interneti, en yüksek bedele kullanmada da Avrupa şampiyonuyuz. Tüm bu başarılarda emeği geçen yetkilileri tebrik ediyorum.

SİZ PATRON DEĞİLSİNİZ!

Geçtiğimiz hafta Karasu Belediyesi’nin meclis toplantısı gerçekleşti. Karasu, geçtiğimiz seçimde 55 bine yakın seçmenden oy istedi. Bu seçmen sayısının sadece 19 bininin oyunu alarak belediye başkanı seçilmek, diğer vatandaşların temsilcisi olan meclis üyelerini muhatap almamayı gerektirmez. Sizler patron, meclis üyeleri de işçiniz değil. Aldığınız yetkiye dayanarak nasıl yönetim koltuğunda oturuyorsanız, aynı milletten yetkiyi alan meclis üyeleri de Karasu’da neler olup bittiğini sorgulamak durumunda. O soruları, milletin adına soruyorlar ve cevabını millete veriyorlar. İnsanları ciddiye almayan tavırlar takınılmasını tasvip etmiyoruz.

‘ALİ CENGİZ OYUNU’

Belediye, KDV ödememek niyetiyle kendi bünyesinde bir şirket kurmaktan bahsediyor. Siz, kurum olarak alacak olduğunuz araç veya hibelerle alakalı, vergi vermemek için böyle bir ‘Ali Cengiz oyunu’ yapıyorsunuz ama vatandaşın park ücreti, emlak vergisi ödenmediği zaman hacze veriyorsunuz. Siz bir kurum olarak vergi ödememek için taklalar atabiliyorsunuz, aynı ekonomik şartlar içinde yaşayan vatandaşımıza nefes alacak hal bırakmıyorsunuz.  Bu aziz millete bu zulmü yapmayın. Kendinize gelin”

Murat Ali Aksoyun Basın Açıklaması 10092024 F1

Editör: Nevtan Angün