Uzun yıllar boyunca edebiyatçıların, yazarların ve birçok düşünürün cevap aradığı bir soru vardı. Sanat sanat için mi yapılır, yoksa sanat toplum için mi yapılır. Ben bu soruyu günümüze ve kendimize uyarlayarak şöyle değiştiriyorum. Siyaset siyaset için mi yapılır, siyaset toplum için mi yapılır.
Siyaseti siyaset için yapanları hepiniz tanıyorsunuz zaten. Mevki, makam, şan, şöhret bunlar siyaseti siyaset için yapanların yolu. Peki toplum için siyaset yapanları tanıyor musunuz? Nerden çıktı bu diyeceksiniz. Ülkeyi bir iktidar yönetir, iktidarı ise bir muhalefet denetler. İktidar toplum için yola çıkıp, siyaset için siyaset yapar.
Muhalefet ise iktidar olabilmek adına toplum için siyaset yapacağını iddia eder. Ama bizim ülkemizde niye durum farklı? Muhalefet toplumun değerlerinden neden bu kadar uzak. Örnek vereyim.
Bizim ülkemizin % 80’i Müslüman. Bunun çoğunluğu ise dinini hakkıyla yaşayanlardan oluşuyor. Ve Müslümanların rehberi ise Kur-an-ı Kerim’dir. Kur-an ’da Araf Suresi, Hûd Suresi ve daha birçok surede Lut kavmi anlatılır. Nasıl helak edildikleri, nasıl lanetlendikleri. Bizim ülkemizde son yıllarda bir moda oluştu. İsmi özgürlük, içeriği ise lgbt denilen sapkınlık. Her şeyin içindeler.
Son Boğaziçi olaylarının bile içindeler. Şimdi gelelim konuya. Yani muhalefete. %80’i Müslüman olan bu toplumda lgbt konusunda bırakın ses çıkarmayı onların haklarını savunacak acizliğe bile düşüyorlar. Hatta kendi içlerinde, bazı belediyeleri bünyelerinde bile bunlara hak peşinde koşma gayretindeler.
Toplumun gerçeklerinden bu kadar uzak, dini gerçeklerden ise çok çok uzak olan bu muhalefet nasıl iktidar olacak? Bu muhalefet siyaseti toplum için mi yapıyor şimdi? Geçtiğimiz günlerde Cumhurbaşkanı bir açıklamasında biz muhalefetten memnunuz dedi. Nasıl olmasın?
Bu kadar toplumdan uzak bir muhalefet Cumhur İttifakını ne kadar rahatsız eder ki? Ki İktidar bile bazı konularda (ekonomi gibi) toplumdan bu kadar uzakken, muhalefetin ondan daha uzak olması ülkenin durumunu çok iyi açıklıyor. Ki bu işin sadece bir tarafı. Dini tarafı. Bir de milli tarafı var ki muhalefet için orası da bir o kadar vahim. Yani yukarı tükürsen bıyık, aşağı tükürsen sakal.