Şehrin görüntüsünü şehrin girişi gösterir

Ayşenur Elmacı'nın "Şehrin görüntüsünü şehrin girişi gösterir" başlıklı köşe yazısı

Karasu merkezinde terminal caddesi yolu üzerinde asfaltlama çalışmaları devam ediyor. Terminal ve ara caddelerde devam eden kaldırım, yol asfalt çalışmalarının yanı sıra akıllarda Karasu’nun girişi var.

İl değil de ilçe olarak adımız anılsa da biz kendimizi il olarak görüyoruz. Şehrin görüntüsü mevcut belediye zamanında değişse şehrimizin girişi senelerdir aynı durumda olması bizlere yakışmıyor.

Sıcak asfalt, ağaçlandırma ve ışıklandırma ile şehrimizin girişini güzelleştirmek gerek.

Yaşımızdan dolayıdır ki görselliğe önem veriyor olabiliriz. Ancak güzel görüntü çoğu şeyin önüne geçiyor. Objektif bakmak gerekirse İshak Sarı 5 yılda güzel çalışmalara imza attı. Ancak bizim ilçemiz için bu yeterli değil.

Karasu’muz daha fazla hizmeti hak ediyor.

Her gün ofisime gelmek için Karasu girişinden geçip merkeze geliyorum. O girişteki görüntünün bize yakışmadığını dile getirmek beni suçlu yapmaz.

Karasu limanı, sanayisi, sahili, longozu, fındığı, mısırı vs. birçok şeyiyle ön plandayken o giriş bizlere asla yakışmıyor.

Yıl olmuş 2023

Bizim halen yol, asfalt, kaldırım, ağaçlandırma, ışıklandırma konuşmamız bile doğru değil.

Zaten bu saydıklarımın hepsi olması gereken şeyler. Ama imkânlar ve ülkenin ekonomisi ortada. Ne kadar iktidar belediyesi olursan ol olmuyor rahatlıkla hizmet edilemiyormuş.

Elzem bir şekilde Karasu girişinde çalışma başlatılması gerekiyor.

Fındığı çok güzel değerlendirebiliriz. Çok güzel bir görselle fındığımızı, mısırımızı, kabağımızı daha iyi tanıtabiliriz. İnsanlar karasu girişinden ilçemize giriş yaptığı zaman kabağımızın, fındığımızın, limanımızın, mısırımızın görsellerini görsün.

Kalın puntolarla kısa yazılarla beraber ilçemizin tanıtımını çok güzel şekilde yapabiliriz.

Ben seçime kadar karasu girişinde bir çalışma yapılacağına inanıyorum. Mevcut Başkan İshak Sarı görselliğe ve temizliğe önem veriyor.

Seçildiği günden bu yana salgın hastalık, sel, deprem, ekonomik krizle uğraşsa da görsellik anlamında ilçemizde başarılı çalışmalara imza attı.

Başkan İshak Sarı ve Belediye Başkan Yardımcısı İsmail Karakaş ile bir araya geldiğimizde her seferinde Karasu girişinde bir çalışma yapılacak mı diye soruyorum.

Çalışma yapılacağını her seferinde duyuyoruz. İnşallah seçime kadar o caddede güzel bir çalışma yapılır ve şehrin giriş görüntüsünü değiştiririz.

Her zaman söylediğim ve arkasında durduğum şey şehrin görüntüsünü şehrin girişi gösterir.

Bu arada başka sorun mu yok ta girişe takıldınız. Çok mu önemli orası demeyin. Gerçekten görsellik anlamında çok önemli, Karasu’muzun aynası orası

Nasıl sahil projesinden araçla geçerken içiniz açılıyor, şehrinizi daha çok seviyor şehrimizle gururlanıyorsak aynısını hissedeceğiz.