ASAYİŞ

Şehidimiz, son yolculuğuna uğurlandı

Ağrı Doğubayazıt’ta şehit olan Jandarma Uzman Çavuş Ahmet Baş, Karasu’da düzenlenen askeri tören ile ebedi istirahatgahına uğurlandı. Cenazeye gözü yaşlı yaklaşık 15.000’e yakın vatandaş katıldı.

Bölücü terör örgütü ile Ağrı Doğubayazıt’ın Ağrı Dağı kırsalında girilen çatışma sonucu şehit olan Uzman Çavuş Ahmet Baş, 15 Nisan Pazar günü gerçekleştirilen askeri tören ile toprağa verildi. Kuzuluk Mahallesi Mehmet Akif Ersoy İlk ve Ortaokulu önünde yapılan törene, kalabalık bir protokol ile yaklaşık 15.000 kişi katıldı. Cumartesi gecesi İzmit Cengiz Topel Havaalanı’na getirilen 27 yaşındaki şehidimiz Ahmet Baş’ın cenazesi, burada Karasu’da giden yaklaşık 250 araçlık bir konvoy ile karşılandı. Gece, Adapazarı Yorgolar Mezarlığı’na getirilen şehidimiz, buradan da Pazar günü sabah saatlerinde yine kalabalık bir konvoy eşliğinde Karasu’daki baba evine getirildi. Buradan alınan Şehit Baş’ın cenazesi, tekbirler eşliğinde tören alanına götürüldü.

 

 

Cenaze törenine Başbakan Yardımcısı Fikri Işık, Türk-İş Genel Başkanı Ergün Atalay, AK Parti Sakarya Milletvekilleri Ayhan Sefer Üstün, Ali İhsan Yavuz, MHP Sakarya Milletvekili Zihni Açba, Sakarya Valisi, İrfan Balkanlıoğlu, Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, AK Parti İl Başkanı Fevzi Kılıç, MHP İl Başkanı Muhammet Bülbül, Karasu Kaymakamı Aziz Mercan, Karasu Belediye Başkanı Mehmet İspiroğlu, AK Parti İlçe Başkanı İshak Sarı, CHP İlçe Başkanı Nurhan Aydın, MHP İlçe Başkanı Münir Ali Kara, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve askeri erkan da katıldı. Şehit Ahmet Baş’ın babası emekli polis Polat Baş ve kardeşlerinin zorlukla ayakta durduğu gözlerden kaçmazken, şehit annesi Müzeyyen Baş’ın, oğlunun tabutu başında söylediği sözler yürek dağladı.

 

Şehit annesinin “Oğlum, kıyafetlerin aban olmaz ama silahın olur. Senin yerine ben gideceğim oğlum. Görevini ben devam ettireceğim. Senin yerine ben gidip dövüşeceğim. Ben Karadenizliyim oğlum, onlar benden korksun, ben onlardan korkmayacağım” demesi üzerine gözyaşları adeta sel oldu. Yaklaşık 15.000 kişinin katıldığı cenaze töreninde kılınan namazın ardından şehidimiz, askeri tören eşliğinde önce top arabasına kondu. Elmalı Camii yakınlarında omuzlara alınan şehidimizin cenazesi, tekbir ve sloganlar eşliğinde omuzlarda taşınarak Kuzuluk Mezarlığı’nda toprağa verildi. Cenazede, çatı ve balkonlarda çok sayıda vatandaşın yer alması da gözlerden kaçmadı.

 

 

 

..