EĞİTİM

Seferberlik, ilk mezunlarını verdi

Başvuruları Şubat ayında alınan ve toplam 580 kursiyerin mezun olduğu ‘Okuma Yazma Seferberliği’ ilk mezunlarına belgelerini verdi. Belge töreninde, okuma yazma öğrenen kursiyerler, yazdıkları teşekkür konuşmalarını da okudu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan öncülüğünde başlatılan ‘Okuma Yazma Seferberliği’ Karasu’da ilk mezunlarını verdi. Toplam 15 kursiyerin sertifikalarını aldığı törende, kursiyerler kendi yazdıkları teşekkür metinlerini de okudu. Sertifika törenine Kaymakam Aziz Mercan, Belediye Başkan Yardımcısı Savaş Sancaktaroğlu, İlçe Milli Eğitim Müdürü Çetin Turhan, Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Said İskender, bazı daire amirleri, okul müdürleri ve kursiyerler katıldı. İlk olarak, kursu başarıyla tamamlayan kursiyerlerden Rahime Uzunoğlu, Arife Oral ve Güler Usta, birer teşekkür metni okudu. Kursiyerler, “Köyümüzün yolu yoktu, en yakın okul yürümeyle iki saatlik mesafedeydi. Kız çocukları okula gönderilmiyordu. Okuma fırsatı bulamadık. Ama hayatımız boyunca hayalini kurduğumuz okuma-yazmayı bu yaşta da olsa öğrendik. Artık gazete okuyabiliyorum, televizyonlardaki yazıları takip edebiliyorum. Bizlere bu fırsatı sunan başta Cumhurbaşkanımız ve eşi olmak üzere tüm yetkililerimize teşekkür ediyoruz” dedi.

 

 

Kursiyerlerin ardından kürsüye gelen İlçe Milli Eğitim Müdürü Çetin Turhan, “Karasu İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Karasu Halk Eğitimi Merkezi’nin ortak çalışması ile başlayan ve sekiz hafta süren kurs süresinin sonunda ilk mezunlarımızı verdik. Okuma-yazma heyecanı barut gibidir, bir defa o barut ateşlendi mi bir daha önüne geçilmez. İşte kurslarımızın sonuçları ortada, mezun olan kursiyerlerimiz şimdi de ilkokul diploması alarak okumaya devam etmek istiyorlar. Kursiyerlerimizin sevinci, mutluluğu ve huzurunu görünce bu kursları devam ettirme kararını aldık. Bizlere her türlü imkanı sunan Kaymakamımız Aziz Mercan’a, Belediye Başkanımız Mehmet İspiroğlu’na, bizlerle kapı kapı gezip kursiyerlerimizi kayıt ettirmeye ikna eden muhtarlarımıza, Müftülük personelimize ve eğitimci arkadaşlarımıza teşekküre diyorum” dedi.

 

Son olarak ise Karasu Kaymakamı Aziz Mercan kürsüye gelerek bir konuşma gerçekleştirdi. Mercan konuşmasında şu ifadelere yer verdi: “Yenilmesi gereken en büyük düşman cehalettir. Tüm kursiyerlerimiz de bugün burada bunu başarmıştır. Okuma yazma bilmek özgürlüktür. Kursiyerlerimiz artık özgürlüğünü de kazanmıştır. Sizler, başarının en büyük örneğini ortaya koydunuz. Güncel istatistiklere göre okuma yazma bilmeyen nüfus oranımız 4’tür. Bu açığı kapatmak için de çalışmalar sürmektedir. 2017 yılında Karasu’da yaklaşık 63 bin olan nüfusumuzda okuma yazma bilmeyen erkek sayısı 310, kadın sayısı ise 1.964’tür. Toplamda 2.274 vatandaşımızın okuma yazma bilmediğini tespit ettik. Açılan 56 kursta,531’i kadın ve 49’u erkek olmak üzere toplam 580 vatandaşımız, okuma yazma öğrenmiştir. Kadınlarımız okuyacak ve ülke yönetiminde dahi görev alacaklardır. Kız çocuklarımız okuyacaktır ve onlara fırsat verip, güvenimizi boşa çıkarmayacaklarını göreceğiz” ifadelerini kullandı.

 

Konuşmaların ardından kurslarını başarıyla tamamlayan kursiyerlere sertifikaları verildi. Kursiyerlerden Rahime Uzunoğlu, Hidayet Kulaksız, Gülnaz Direk, Emine Özkan ve Güler Usta’ya sertifikalarını Karasu Kaymakamı Aziz Mercan verdi. Emine Filizfidanoğlu, Arife Oral, Bilgi Bektaş, Fatma Çobanoğlu ve Warhou Kaltouma’ya ise belgelerini Belediye Başkan Yardımcısı Savaş Sancaktaroğlu verdi. Son olarak Hürriye Direk, Hasbiye Çelik, Zeynep Demirtürk, Müzeyyen Ertaş ve Emine Akyurt’a ise belgelerini İlçe Milli Eğitim Müdürü Çetin Turhan verdi. Toplam 15 kursiyerin belgelerini almalarının ardından program sona erdi.