KARASU

SEDAŞ’tan mendirekte aydınlatma talebine yanıt

Karasu Su Ürünleri Kooperatifi Başkanı Atilla Bıçakcı’nın SEDAŞ ile ilgili şikayetlerini dile getirmesinin ardından ilgili kurum bir açıklamada bulundu. Karasu Haberleri ve Öncü Karasu Gazetesi’ne yapılan açıklamada bahsi geçen bölgenin özel aydınlatma talebi kapsamında değerlendirilebileceği belirtildi.

Sakarya Nehri ağzında yapımı tamamlanmayan mendirek üzerine fener talebinde bulunan Karasu Su Ürünleri Kooperatifi Başkanı Atilla Bıçakcı, yaptığı açıklamada “Geçen yıl SEDAŞ’a dilekçe verdik. Daha önce burada bir projektör vardı. Balıkçılara yardımcı oluyordu. Projektör yardımıyla nehre girilebiliyordu. Müracaatımıza rağmen şimdiye kadar ne cevap verildi ne de müdahale edildi” ifadelerini kullanmıştı.

Karasu Haberleri ve Öncü Karasu’da haberin yayınlanmasının ardından SEDAŞ, bahsi geçen konu ve bölge hakkında bir açıklamada bulundu. SEDAŞ Kurumsal İletişim ve Müşteri İlişkileri Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

“Sakarya Bölge Müdürlüğü Karasu Bölge Yöneticiliğimize bağlı saha ekiplerimiz tarafından mahalinde yapılan incelemeler neticesi; söz konusu mevkii için talep edilen aydınlatmanın genel aydınlatma yönetmeliği normlarına uygun nitelikte olmadığı tespit edilmiştir. Alanın son durumu ilçe belediyesinin yapmış olduğu peyzaj çalışması ile şekillenmiş olup, konunun özel aydınlatma talebi kapsamında şirketimize gerekli müracaatların yapılması halinde değerlendirileceğini önemle bilgilerinize sunarız”

NE OLMUŞTU?

Sakarya Nehri ağzındaki mendirekte fener olmaması felakete davetiye çıkartıyor Sakarya Nehri ağzındaki mendirekte fener olmaması felakete davetiye çıkartıyor