SİYASET

Seçimden sonra 120 gün geçti, ne yaptınız?

Haftalık basın açıklamasını ilçe binasında gerçekleştiren Murat Ali Aksoy, Karasu Belediyesi’ne seslendi. “Seçimden 120 gün geçti. Bu ilçenin gençleri, esnafı ve emeklilerine yönelik ne yaptınız?” diyen Aksoy, doğalgaz için toplanan paralarla döküleceği söylenen asfalt çalışmalarının da beklendiğini vurguladı.

Saadet Partisi Karasu İlçe Başkanı Murat Ali Aksoy, haftalık basın açıklamasını Salı günü parti binasında yaptı. Başkan Aksoy, yerel ve ulusal konulara değindiği konuşmasında şu ifadeleri kullandı:

MALİYET, VATANDAŞA YÜKLENDİ

“Belediye Meclisi’nden geçen beton uygulamasında amaç, sağlıklı ve depreme dayanıklı yapılar yapmaksa biz destekçisi oluruz. Fakat, ‘Ben yaptım oldu’ anlayışıyla gitmeyeceğini, sürece bağlı paydaşları haberdar etmeden ve fikirleri alınmadan alınan karar doğru olsa bile yürünen yol yanlış olduğu için yanlış sonuçlar doğurur. Bu işin maliyetini vatandaşın sırtına yük edilmeden bir karar alınması gerekirdi.

PARA ALIDI, ASFALT NE ZAMAN?

Kırsal mahallelerde doğalgaz çalışması başlamadan vatandaştan paralar toplandı. Bu paralarla, yolların yapılacağı belirtilmişti. Doğalgaz çalışması tamamlanan Kuyumcullu Mahallesi’nde vatandaş, asfaltın en zaman döküleceğini sorar halde. Bu çalışmaların ivedilikle başlaması beklenmekte.

120 GÜNDE NE YAPTILAR?

Seçimden sonra 120 gün geçti. Bu süre içinde Karasu’nun gençleri için hangi adımlar atıldı? Esnafımız için hangi çalışmalar yapıldı? Esnafın işini, hayatını kolaylaştıracak hangi adımlar atıldı? Karasu’da binlerce emekli var. Emekliyi düşündüler mi merak ediyorum.

EMEKLİLERİ DE Mİ ORTADAN KALDIRACAKSINIZ?

Meclisten sokak hayvanlarına dair gündem görüşüldü. Sokakları güvenli, hayvanları güvende, insan hayatını dikkate alan, hayvanlara yaşam alanı açan bir çalışma hayal ettik. İktidar mensupları, bir problemi ortadan kaldırmayı, problemin öznesini ortadan kaldırmak olarak algılıyor. Korkuyoruz ki, ‘Geçinemiyoruz’ diyen emeklileri de ortadan kaldıracaklar.

KRİZİ SADECE MUHALEFETE OY VEREN Mİ YAŞIYOR?

Ekonomik krizin araştırılmasına dair Saadet Partisi ve Gelecek Partisi’nin verdiği önerge, AK Parti ve MHP tarafından reddedildi. Mega şirketlerin ödemesi gereken vergilerin ödememesi kaynaklı krize etkileri neden araştırılmıyor? Krizi sadece muhalefete oy veren mi yaşıyor? Sabit maaşlı, asgari ücretli, memurdan vergi daha maaşı yatmadan alınırken milyar dolarlık ihale verdiğiniz şirketler neden defalarca vergi affıyla ödüllendiriliyor? Vatandaşımızın bunu sorgulaması gerekiyor”