Sarı gidiyor mu?

Remzi Akbaş'ın "Sarı gidiyor mu?" başlıklı köşe yazısı

Karasu Belediye Başkanı aday adaylarının şekillenme haftasına girildiği bu günlerde AK Parti'den aday adaylığı için ismini açıklayanlar artmaya başladı.

Kamuoyunda AK Parti'den resmi olarak aday adaylığını açıklayan ilk isim Kamil Özen olmuştu.

Özen'den sonra Karasu Kaymakamlık Aile ve Sosyal Hizmetler Müdürlüğü'nden emekli olan Metin Yıldırım olurken resmi açıklama yapmasalar da Samet Altuntaş, Yakup Ayar ve Ömer Babalıoğlu'nun isimleri gündeme geldi. Babalıoğlu geçtiğimiz hafta Ankara'da Sakarya milletvekilleri ziyareti ile resmen olmasa da "Adaylıkta ben de varım" mesajı verdi.

Bu isimlere Yalı Mahallesi Muhtarı Dursun Ali Akbaş ve işleri nedeniyle uzun süredir Karasu'dan ayrı kalan eski Ak Parti İl Genel Meclis Üyesi Dursun Caner de eklendi.

Sakarya Spor eski Başkanı ve Sakarya Büyükşehir Belediye Amatör Spor Şubeleri Sorumlusu Cevat Ekşi'nin de adı gündemde dururken, bu konuda kararını vermesi tepeden aday gösterilmesine bağlı olduğu konuşuluyor.

Kaldı ki edindiğim bilgilere göre İshak Sarı'nın Karasu Belediye Başkan adayı gösterilmeden önce kendisine üst düzey biri tarafından adaylık teklifi yapılmış ve hazır olmadığını ileri sürerek kabul etmemiş. Aynı üst düzey yetkilinin yeni bir teklifiyle karşılaşması muhtemel görünüyor.

İlerleyen günlerde daha başka isimlerin de ortaya çıkacağını tahmin ediyorum.

Dikkat edilirse kamuoyunda İshak Sarı'nın azalan desteği karşısında parti içinden aday adaylıklarını açıklayan ve sahaya inenlerin sayısı giderek artıyor.

Bunun açılımına bakıldığında İshak Sarı'dan umut kesilmiş olarak yorumlamak mümkün.

Öte taraftan aday adaylıkları profiline bakıldığında içlerinde kaliteli profil de var düşük profil de var.

Dolayısıyla bu dönem için AK Partili adayın kazanması için halk nezdinde kabul görmesi gerekiyor. Bununla ilgili bir anket çalışmasının yapıldığını biliyorum. Ancak geçtiğimiz hafta GENAR Araştırma Şirketi Başkanı İhsan Aktaş'ın Karasu Belediye Başkanı İshak Sarı'yı ziyaret etmesi kafaları karıştırdı.

Büyükşehirler dururken Aktaş'ın neden Karasu'da anket çalışması yaptırdığı da çok manidar oldu. Muhtemelen ilçede yapacağı anket Sarı için veya Ankara için referans olacak.

Bütün bunlara rağmen kamuoyunda genel kanı İshak Sarı'nın aday gösterilmeyeceği yönünde. Bakalım gidecek mi?