Cumartesi günü Limandere Mahallesi’nde miting gerçekleştiren Büyük Birlik Partisi Karasu Belediye Başkan Adayı Mehmet İspiroğlu, rakibi İshak Sarı’ya bir kez daha “Hodri meydan” dedi. Yoğun destek eşliğinde gerçekleşen programda ilk olarak meclis üyesi adayları tanıtıldı ve sahnede yerlerini aldı. Meclis üyelerini arkasına alarak ilk konuşmayı yapan BBP Karasu İlçe Başkanı Hasan Eminoğlu, ezbere belediyeciliğe son vererek, birlikte belediyeciliği Karasu’ya getireceklerini belirtti. “Bugüne kadar görülmemiş bir hizmet kare asının görev alacağı belediyeciliği ne siz yapabilirsiniz ne de sizden sonra gelecek olanlar” diyen Eminoğlu, “2009 yılında, Adem Ekşi, Mehmet Çatalbaş ile seçimlerde rakiptik. Adem Ekşi, Anavatan’da 3 binden fazla oy aldı. Mehmet Çatalbaş’ın oyu 4 bini geçti. Büyük Birlik’ten de ben 2 binden fazla oy aldım. Malum aday, biz soruyormuş ‘Tabanınız nerede?’ diye. Mehmet İspiroğlu’nu ve arkamdaki güzide meclis üyelerini hesap edersen burada 20 bin oy var. Uyan sen uyan da karşındaki ak saçlılara bir bak, sonra kendine bak” şeklinde konuştu.

 

 

10 yıl önce de aynıydılar

 

Son olarak, “AK Parti Milletvekili Recep Yıldırım, 2009’da gelmiş halka şantaj yaparak ‘Oy vermezseniz, hizmet gelmez’ demişti. Yıl 2019 şantaj hala devam ediyor. İktidar belediyesi olmazsa para da gelmezmiş, hizmet de yapılamazmış. 2029’da yine devam edecek” diyen Hasan Eminoğlu, sözlerini “Bakın, görün, onlar şantajdan nemalanıyor. Vatandaş bu şantajları artık yemiyor. Bu yolda siz devam edin, o yol belediye başkanlığına çıkmayacak haberin olsun” ifadeleriyle tamamladı. Eminoğlu’nun ardından sahneye gelen Mehmet İspiroğlu, sözlerine “Belediye başkanlığı yaptığım 10 yıllık süre içerisinde hiçbir vatandaşımıza, ‘Senin partin bu, rengin şu, dinin şöyle, siyasi görüşün böyle’ diyerek ayrım yapmadım, kimse tarafından da yapılmadı. Bundan sonra da demeyeceğim ve dedirtmeyeceğim. Çünkü benim servetim sizin sevginiz. Sizin sevginiz ve desteğiniz olmazsa ben de olmam” diyerek başladı.

 

Ben, size benzemeyeceğim

 

Konuşmasına “Biz, onların dediği gibi 500 oyu olan partiden aday olup, göğsümüzü gere gere miting yapıyoruz. İktidar adayına bakın, kahvelerde konuşuyor. Yapsana miting, bakalım kaç kişiyi toplayabileceksin?” diyen İspiroğlu, adaylara çağrıda bulunarak “Buyursun her aday mal beyanını yapsın. 35 yıldır çalışıyorum ve 10 yıldır belediye başkanıyım. Her yıl mal beyanımı İçişleri Bakanlığı’na yapıyorum. Birer tane yazlık ve kışlık evim bir de arabam var” dedi. “Kadın kolları evlere girip ayıp ifadeler kullanıyormuş. Hakkımda her şeyi söylüyorlarmış. Biz, onara benzemeyeceğiz ve adayların, onların yaptığı gibi belden aşağıya vurmayacağım” diyerek devam eden BBP adayı İspiroğlu, konuşmasını “Söz de veriyorum, Harun gibi geldim, Karun gibi gitmeyeceğim. Beni hırsızlıkla itham edenler, ispatlamaktan mesuldür, yoksa bu halka hesap verecekler” ifadeleriyle tamamladı.

 

 

Editör: Karasu Haberleri