13 Ocak 2012 tarihinde kurulmuş olan ve Genel Başkanlığını Antakya Belediye Başkanı Mehmet Yeloğlu'nun yaptığı Belediye Başkanları Birliği'nin aldığı kararla Sakarya temsilciliğine Karasu eski Belediye Başkanı Ahmet Genç'in getirildiği açıklandı. Genç'in belgesi yapılan bir törenle Genel Başkan Mehmet Yeloğlu tarafından kendisine verildi.

AĞIR BİR GÖREV ÜSTLENDİM

Türkiye Belediye Başkanları Birliği tarafından aldığı temsilcilik görevini değerlendiren Ahmet Genç, “Bu görev benim için çok onur verici oldu. Açıkçası beklemiyordum. Üzerime aldığım ağır görevi layıkıyla sürdürmek için elimden gelen gayreti göstereceğim. Bana duyulan güvenden dolayı Sayın Birlik yönetimine çok teşekkür ederim” açıklamasında bulundu.

BİRLİĞİN KURULUŞ AMACI

Birlik, yerel yönetimlerde görev yapmış ve yapmakta olan belediye başkanları arasında dostluğu; sosyal, kültürel, fikri ve manevi dayanışmayı sağlamak, üyelerin bilgi ve deneyimlerinden toplumu yararlandırmak için bilimsel ve kültürel faaliyette bulunarak, siyasal kültür ortamının gelişmesini, yerel yönetim geleneklerinin yerleşmesini ve yerel yönetim demokrasimizin güçlenip devamlılığını temin ve üyelerimizin dışında yerel veya ulusal düzeyde toplumun ihtiyaç ve sorunlarına yönelik çözümler üreterek ve toplumsal gelişmeye katkı sağlamak amacı ile kurulmuştur.

FAALİYET ALANLARI

Faaliyetleri arasında belediye başkanlarının dayanışmasının sağlanması, tecrübe paylaşımı her siyasi partiden belediye başkanlarının ve emeklilerinin yaptıkları göreve uygun hayat standartlarının sağlanması için uygun özlük haklarına kavuşması, belediye başkanlarının eğitimi gibi konularda çalışmalar yer almaktadır. Birliğin 2 bin 700 civarında temsilcisi bulunmaktadır.

Remzi Akbaş’ın haberi

Ahmet Genç F1

Whats App Görsel 2024 10 28 Saat 11.46.44 8952958A

Editör: Güler Çınasoğlu