SAĞLIK

Sağlıkçılarla birlikte pasta kesti

Karasu Kaymakamı Aziz Mercan, Karasu Devlet Hastanesi Başhekimi Üroloji Uzmanı Op. Dr. Celalettin Akyol ile hastanede görev yapan sağlık çalışanları ile bir araya gelerek sağlık personelinin 14 Mart Tıp Bayramı’nı kutladı.

14 Mart Tıp Bayramı dolayısıyla Karasu Kaymakamı Aziz Mercan, Karasu Devlet Hastanesi personeli ile bir araya gelerek düzenlenen programda pasta kesti. Karasu Devlet Hastanesi Başhekimi Üroloji Uzmanı Op. Dr.  Celalettin Akyol, gerçekleşen toplantıda yaptığı konuşmada, “14 Mart Tıp Bayramı dolayısı ile hepinizin bu güzel gününü canı gönülden kutluyorum. Bildiğiniz gibi 14 Mart’ı bayram yapan asıl ruhun 1919 Mart ayında gerçekleşen olaylarla oluştuğunu biliyoruz. Bizim sağlık çalışanları olarak öyle bir sağlık ürünü ortaya koymak istiyoruz ki, bu ürünü üreten de kullanan da, satan da herkes memnun olsun. Ama böyle bir ürün nasıl ortaya çıkabilir? En uygun iklim şartında ortaya çıkabilir. O zaman nasıl 14 Mart 1919’da abilerimiz o günün şartlarında kendilerine vazife çıkartmışlar, bu işe gönül vermişler, Milli mücadeleye destek olmuşlarsa; biz de en uygun sağlık hizmeti ürünü oluşturacak iklimi oluşturmada gayretli olalım. İklim, uygun olmadan hiçbir şey yapamayız. Ben tekrardan hepinizin tıp bayramını kutluyorum” dedi.

 

 

Karasu Kaymakamı Aziz Mercan ise personele hitaben yaptığı konuşmada “Bizler millet olarak siz değerli sağlık çalışanlarımıza müteşekkiriz, minnettarız. Sizler olmasanız gerçekten bu hayatı idame ettirmek mümkün olmayacaktır. Doktorluk çok zor bir süreçtir. Sağlık çalışanı olmak zor bir süreçtir. İlkokul birinci sınıftan, uzman oluncaya kadar geçen eğitim süresi olan 23 yıl, gerçekten uzun ve meşakkatli bir süredir. Doktorlarımızın, sağlık çalışanlarımızın sıkıntısı ve beklentisi olduğu muhakkaktır. Bugün bir doktorumuza düşen hasta sayısı ortalama 525 kişidir. Doktorlarımıza uygulanan şiddetleri esefle karşılıyoruz. Fedakar bir şekilde çalışan arkadaşlarımıza bu tür yaklaşımı sergileyen insanlarımızı kınıyoruz. Son olarak tekrardan tüm sağlık çalışanlarımızın 14 Mart Tıp Bayramını kutluyorum ve hayatlarında başarılar diliyorum” ifadelerini kullandı. Yapılan konuşmaların ardından sektörde 25 yılını dolduran Dr. Sami Ayhan’a ve Dr. Fethi Zorlar’a Karasu Kaymakamı Aziz Mercan ve Karasu Devlet Hastanesi Başhekimi Üroloji Uzmanı Op. Dr. Celalettin Akyol tarafında plaketleri verildi. Ödül törenini ardından 14 Mart Tıp Bayramı anısına pasta kesimi gerçekleşti ve çeşitli ikramlarda bulunuldu.

 

HABER: Ayşenur Elmacı