Parkomat

Muhsin Turhan'ın "Parkomat" başlıklı köşe yazısı

İlçemizde tekrar uygulanmaya başlayan parkomatla ilgili herkes konuşuyor.

Tabi ki konuşulacak, tabi ki tartışılacak, herkes fikrini söyleyecek, neticede özgür insanlarız. Yalnız hepimiz şuna dikkat edeceğiz! “Tek doğru benim ben ne dersem o.” İşte öyle bir şey yok.

Bir şey söylediğinizde bir şeyi tartıştığınız da başkalarının fikirlerini de dinleyin! Mesela esnaf ne diyor bu konuda? Ben bir esnaf olarak ve caddedeki diğer esnaf komşularımızla yaptığımız istişareler de esnafın çoğunluğunun bundan memnun olduğunu gördüm, bende memnunum.

Gayet de güzel oldu! İş yerlerimizin önünde arabasını park edip kahveye oyun oynamaya giden, bulvarda dalga geçenler şimdi arabalarını tenha yerlere çekmeye başladı, esnafın da önleri açıldı. Müşteri aracını park edip alışverişini yapıp gidiyor.

Burada esnaf olarak tek şikayet 10 dakika ücretsiz bekleme çok az! Bu en az 15 dakika olmalı diyerek ortak fikir oluşturduk.

Enteresan olan bazı vatandaşlarımız bu durumdan rahatsız olmuş!

Hayret ediyorum rahatsız olanlar esnaf da değilsiniz ama en çok siz şikayet ediyorsunuz! Sırf birilerinin partisine ya da kişilere olan muhalefetinizi doğru bulmuyorum. Birilerini sevmiyoruz diye karşınızdakinin yaptığı her şeyi provoke etmeyin.

Sizin beğenmediğinizi başkası beğeniyorsa buna saygılı olalım.

Eğer bir şeyi beğenmiyorsak bunu konuşur, tartışır hep birlikte karşı çıkarız! Yok eğer birileri memnunsa saygı duyarız. Neticede demokraside böyle bir şey değil mi?

Çoğunluk ne derse o.

Ha… “Siz çoğunluk da kim? Her şeyi biz biliriz. Arabamızı istediğimiz gibi park ederiz” derseniz. Parkomatı ödeyeceksiniz.