Kendisinin esnaf temsilcisi olduğunu ve temelde esnafın çıkar ve beklentilerini dile getirmekle sorumlu olduğunu ifade eden Karasu Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Cihan Emre, “Biz hiçbir uygulamaya peşinen taraf ya da karşı değiliz. Yeniliklerin yanında veya karşısında yer almıyoruz. Esnafımızın talep ve beklentilerini önceliyoruz ve taleplerini yüksek sesle dile getiriyoruz. Kendi görüşümüzü değil esnafımızın genel kanaatini gündeme getiriyoruz ve sonucunda elde ettiğimiz neticeyi de esnafımızla ve kamuoyu ile paylaşıyoruz” dedi.

GÖRÜŞLERİNİ ALIYORUZ

Her yeni uygulamanın alışılmış alışkanlıkları değiştirmeye yönelik olduğunu da sözlerine ekleyen Başkan Emre, “Parkomat uygulaması da şüphesiz belli alışkanlıkları değiştirecektir. Her değişime karşı durmak da her değişimin yanında yer almak da bizim karakterimizde yoktur. Biz önyargıdan uzak bir şekilde tüm esnafımızla tek tek görüşüyoruz. Uygulamadan şikayetçi olan ve uygulamanın tümden kaldırılmasını isteyen esnafımız da var, uygulamanın revize edilmesi önerisinde olan da uygulamanın sürmesini isteyen de. Biz bu üç kesimin de memnun olacağı bir yol izlemek durumundayız” diye konuştu.

SİYASİ DEĞERLENDİRMESİ İLGİLENDİRMİYOR

Uygulama sonucunda trafik düzeni sağlanırken müşteri sayısındaki değişimi de gözlemlediklerini söyleyen Başkan Emre, “Esnafımız, kendi dükkanının önüne park edilmesini de dükkanını önünün boş kalmasını da isteyebilir. Bu iki durumdaki ticaretini kıyaslamalı ve sonunda bize bir görüş sunmalı. Bu işin siyasi değerlendirmesi bizi ilgilendirmiyor. Biz, her konuya esnafımızın gözünden bakıyoruz. Esnafımız bu konuda memnunsa uygulama sürmeli, değilse kaldırılmalı, sürdürülebilirse revize edilmeli. Biz önce, sonra ve daima esnafımızın sesi olmaya devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.

I M G 5170

Editör: Nevtan Angün