Karasu Devlet Hastanesi’nde palyatif hasta yakınlarına uzmanlar tarafından eğitim verildi. Verilen eğitim ile ilgili hastane yönetimi tarafından yapılan açıklamada, “Palyatif hasta yakını okulunun amacı, hayat boyu tedavi sürecinde olan hastaların yaşam kalitesini yükseltmek, hastalığa bağlı olarak ortaya çıkabilecek olumsuzlukları azaltmanın yöntemlerini anlatıldı. Palyatif bakım, bir kişinin kendisi ve ailesi için yaşam kalitesine odaklanarak mevcut bakımını iyileştirmeyi amaçlamaktadır” denildi.

EĞİTİMLER VERİLDİ

Palyatif hasta yakınlarına hastalarının yatış süreci boyunca ve eve taburculuk sonrası hastanın bakımıyla alakalı multidisipliner ekiple birlikte hasta yakınlarına palyatif süreçle ilgili konuyu Aile Hekim Uzmanı ve Palyatif Sorumlusu Hekimi Sinem Özaydın Sarı anlatırken, “palyatif hastalarında hemşirenin rolü” Palyatif Sorumlu Hemşiresi Fatma Nur Şirin, “palyatifte diyetisyenin rolü” Diyetisyen Özge İpek, “palyatifte psikoloğun rolü” Psikolog Nuran Arslan, “palyatifte sosyal hizmet uzmanının rolü” Sosyal Hizmet Uzmanı Makbule Yıldırım, “palyatifte fizyoterapistin rolü” Fizyoterapist Latife Çelik ve “palyatifte manevi desteğin rolü” ise Seyfettin Sevinç tarafından verildi.

KATILIM BELGE

Eğitimin açılış konuşmasını gerçekleştiren Palyatif Servisi Sorumlu Hekimi Sinem Özaydın Sarı, palyatif bakım ünitesinin hastanemiz için önemi kapsamında konuşmasını gerçekleştirdi. Palyatif servisinde hasta kabul kriterleri, yapılan hizmetler, hasta ve hasta yakınlarının bakım sürecinde yapılması gerekenler hakkında bilgilendirme yapıldı. Programa Hastane Başhekimi Oğuzhan Bodur, Sağlık Bakım Hizmetleri Müdürü Müge Yıldız, İdari Mali İşler Müdürü Hasan Yılmaz, Hastane Müdür Yardımcısı Abdullah Yavuzyiğit, Kalite Birimi Gizem Karacıklar ve Tuğba Vatangül de katılım sağladı. Eğitim sonrası hasta yakınlarına katılım belgesi de verildi.

Editör: Güler Çınasoğlu