O zaman oturup düşünün

Ayşenur Elmacı'nın "O zaman oturup düşünün" başlıklı köşe yazısı

19 Ekim Muhtarlar Günü’nde Kaymakamlık binasında düzenlenen törenle Atatürk Anıtı’na çelenk bırakıldı. Törene Karasu’nun 40 mahalle muhtarından sadece 17’sinin katılması ve ilçe protokolünden de sadece iki ismin yer alması dikkatlerden kaçmadı.

Evet, duydunuz ve okudunuz sadece 40 mahalle muhtarının 17’si programa katıldı.

Muhtarların programa; Karasu Kaymakamı Mehmet Uğur Arslan’ın, İlçe Belediye Başkanı İshak Sarı’nın, İlçe Emniyet Müdürü Ali Üzmez’in, Jandarma Garnizon Komutanlığı ve İlçe Teşkilat Başkanlarının katılmaması üzerine katılmadığı şeklinde yorumlandı.

Geçmiş yıllarda düzenlenen Muhtarlar Günü törenlerinden 2019 yılındakine dönemin Kaymakamı Aziz Mercan, 2022 yılındakine ise yine dönemin Kaymakamı Ahmet Naci Helvacı, ilçe protokolü ile birlikte katılmıştı. Bu yıl ise Kaymakam Mehmet Uğur Arslan ile ilçe protokolü katılmadı.

Muhtarların bu düşünce de hareket edip programa katılmamasını herkes normal karşılar.

Yeri geldiği zaman mahallelerindeki sorunları dinlemek için muhtarlarla irtibata geçiyorsunuz, mahallelerdeki herhangi bir olayla ilk ulaşacağınız ismin muhtar olduğunu bildiğiniz halde senede bir gün bu özel günlerinde muhtarları yalnız bırakmak bence yakışı kalmadı.

Bu programı Muhtarlar Derneği düzenliyor. Protokol bu durumda programa mı davet edilmedi? Yoksa davet edildi de katılmadılar mı? Yoksa programa katılmayı önemsemediler mi?

Katılmadıklarına göre programı önemsemediler. Muhtarlar kusura bakmasın ama resmen önemsenmediler.

Muhtarlar hizmet anlamında zaten sıkıntı yaşıyor birde özel günlerini kendi kendilerine kutlamaları güzel olmadı.

Aklıma hep “Herkes hak ettiği şekilde yönetilir” “Herkes hak ettiği kadar değer görür” cümlesi geliyor. Bunu muhtarlar hak etti mi orası tartışılır.

Muhtarlar Derneği, Parti İlçe Teşkilat başkanlarını bu programa davet etti mi? Etmedi. Niye etmedi? Karasu Muhtarlar Derneği Başkanı İsmail Hakkı Topaloğlu, Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Alemdar’ın 19 Ekim Muhtarlar Günü programına katılacaklarını dile getirerek bu yüzden ilçe başkanlarını Karasu’daki programlarına davet etmediğini dile getirmiş.

Pardon da!

Karasu’da 19 Ekim Muhtarlar Günü programına az da olsa katılım sağladınız. 40 kişiden 17 muhtar programa davet edildi ve program maalesef ilgi, alakasız şekilde gerçekleşti.

Bunun sorumlusu ise o zaman Karasu Muhtarlar Derneği Başkanı İsmail Hakkı Topaloğlu’dur.

Büyükşehir’in programı var. Orada olacağız deyip ilçe başkanlarını davet etmeyeceksin. Sonra anıta 17 muhtarla birlikte çelenk koyacaksın.

Bu bir ikilimdir. Diğer muhtarın bundan haberi var mı yok mu onu da bilmiyorum ama kendi sorunlarını kendi içlerinde çözmelerini dilerim. Kimse sizden üstün değil. Ağırlığınızı koymanız gereken yerde koymanız gerekiyor.

Mahallelerinizin sorunlarına odaklanıp hareket ettiğiniz doğrultuda kazanan sizler olacaksınız.

Devletimiz ve milletimiz arasında gönül köprüleri kuran, demokrasimizin temel yapı taşı olan kıymetli muhtarlarımızın. Her türlü imkansızlıklara rağmen; kendi mahallesinde, köyünde yaşayan vatandaşlara hizmet götürmeye çalışan tüm muhtarlarımızın muhtarlar günü kutlu olsun…