Karasu Belediyesi Kasım ayı olağan meclis toplantısı, 1 Kasım Perşembe günü saat 14:00’da Belediye Meclis Salonu’nda yapıldı. İmar ve Şehircilik Müdürlüğü’nden üç, Yazı İşleri Müdürlüğü’nden de bir maddenin görüşüldüğü toplantıda, en dikkat çeken madde; Darıçayırı Mahallesi’nde yer alan ve üzerinde konutların yer aldığı toplam 7.100 m² büyüklüğündeki dört adet arsanın satış maddesi oldu.

 

Gündem maddelerinin ilki olan; 2019 mali yılı bütçesinde yer alan gelir tarifesi ve harç oranlarında, mahalleye dönüşen köylerde uygulanan 20’lik indirimin 60 olarak uygulanması talebi görüşüldü. Maddenin oylanmasına geçilmeden önce AK Partili Belediye Meclis Üyesi Hüdaver Ağun, söz aldı. Ağun, “Bu oranların yüksek olduğu köy diye bilinen mahallelerdeki vatandaşlarca söyleniyor. Mahalle halkının imkanları kısıtlı. Bu oranlar yüksek olduğunda vatandaş ödeyemiyor ve kaçak yollara başvurulabiliyor. Bu da yine bizlere dönüp geliyor. Komisyon, 40 uygun görmüş. Biz ise 60 önerisinde bulunuyoruz” dedi. MHP grubu ise, oranın 50 olmasını talep etti. Gündemin birinci maddesi, oylama sonucunda oy çoğunluğu ile kabul edilmedi.

 

Gündemin ikinci maddesinde ise, Karasu’ya yapılması planlanan fen lisesi için Karasu - Kocaali yolunun (Ankara Caddesi) güneyinde ve Aşağı Aziziye Mahallesi’nden geçen kanalın kuzeyinde yer alan 10.700 m²’lik arsanın Milli Eğitim Müdürlüğü’ne tahsisi görüşüldü. Oy birliği ile gündemin ikinci maddesi İmar Komisyonu’na devredildi. Gündemin üçüncü ve en dikkat çeken maddesinde ise Darıçayırı Mahallesi’nde yer alan ve üzerinde konutlar bulunan dört adet arsanın satışı görüşüldü. Maddenin oylanması sonucu oy birliği ile kabul edildi.

 

Gündemin dördüncü maddesinde ise Yazı İşleri Müdürlüğü’ne ait bir madde oylamaya sunuldu. Maddede, 1.derecede boş bulunan avukat kadrosunun 3.derece avukat kadrosu ile değiştirilmek üzere boş kadro değişikliği cetveli görüşüldü. Bu madde de oy çoğunluğu ile kabul edildi. Maddelerin oylanmasının ardından ise bir soru önergesi sunuldu. Önergede, geçtiğimiz hafta açılışı yapılan sosyete pazarının bulunduğu arsanın pazaryeri olmamasına rağmen, hiçbir belediye meclisi kararı alınmadan, parseller arasındaki yollar kapatılarak açılmasının izin verilmesini hangi yasaya ve kanuna göre izin verildiği yazılı şekilde cevaplanması istendi. AK Partili Belediye Meclis Üyeleri Adem Filizfidanoğlu, Hüdaver Ağun, Osman Suiçmez, Kadir Arslan, Mehmet Yazıcı, Turan İmamoğlu ve Raşit Eryılmaz tarafından sunulan önergeye; Belediye Başkanı Mehmet İspiroğlu, yazılı cevap verilmesi konusunda talimat verdi.

 

 

 

 

 

 

 

 

Editör: Karasu Haberleri