Neden çürüyoruz?

Ayşenur Elmacı'nın "Neden çürüyoruz?" başlıklı köşe yazısı

Tam tamına 11 sene.

2014 yılında temeli atılan ve kara bina şeklinde kalan Karasu Meslek Yüksek Okulu ek binası, o tarihten bu yana çürümeye terk edildi.

27.08.2012 Karasu’da göreve başlayan Kaymakam Şafak Gürçam’ın 15.09.2017 yılına kadar bu bina için gösterdiği tüm mücadeleye şahitlik ettik. Ancak 2017 yılından bu yana gelen hiçbir kaymakamın da Meslek Yüksek Okulu’nun ek binası ile ilgilenmedi desek yerinde olur.

Bu binayı neden çürütüyoruz?

Ek bina inşaatını bitirerek Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesi’ne devreden Karasu Meslek Yüksekokulu Eğitim Gönüllüleri Derneği, işlevini tamamladığı gerekçesiyle faaliyetini sonlandırma kararı almıştı.

1998 yılında bir grup Karasulu esnaf tarafından kurulan, Karasu Meslek Yüksekokulu (MYO) Eğitim Gönüllüleri Derneği’nin ilk başkanlığını Yalçın Genç üstlenmiş, daha sonra Hikmet Kara’ya devretmişti.

Karasu Meslek Yüksekokulu Eğitim Gönüllüleri Derneği’nin son Başkanı İş İnsanı Suat Köse; Karasuluların MYO binası temelinin atılmasından günümüze kadar dernek olarak okul inşaatına gereken mali desteği fazlasıyla verdiğini ve vatandaşların eğitim kurumlarına desteğinin gurur verici olduğunu belirtmişti.

Köse aynı zamanda; “Çevre il ve ilçelerle bir karşılaştırma yapıldığında ilçemizin önemli bir iş başardığını kabul etmek lazım. Bizim hedefimiz ilçeye bir fakülte kazandırmaktı. Bu konuda da ümidimizi kaybetmiş değiliz. Beklentimiz Sakarya’da yeni kurulan Uygulamalı Bilimler Üniversitesi’nin burada 4 yıllık bir fakülte açmasıdır” demişti.

Suat Köse, Karasu halkının MYO binaları için tüm gücünü kullandığına işaret etmişti ve “Başta yönetim kurulumuz ve ilçemiz iş adamları ile esnaflarımız olmak üzere herkes üzerine düşen görevi fazlasıyla yaptı. Bu sürece valilerimiz, kaymakamlarımız ve belediye başkanlarımız da katkı sundu. Herkese Karasulular ve yönetimimiz adına teşekkür ediyorum. Artık bundan sonrası SİYASETİN işi” diyerek açıklamalarda bulunmuştu.

Demek ki 2014 yılından bu yana kara bina olarak duran Karasu Meslek Yüksek Okulu ek binasının sorumluları siyasetçilerdir mi diyoruz?

Koskocaman bir ek bina senelerdir siyasetçilerin yüzünden mi tamamlanamıyor?

Burayla ilgili senelerdir niye kimsenin sesi çıkmıyor?

Vatandaşların, iş adamlarının desteği alınarak yapılan bina neden hala faaliyete geçmedi?

Madem sonunu getiremeyecektiniz niye vatandaşlardan destek aldınız?

Karasu’da eğitime mi önem verilmiyor? Yoksa bir fakülte getirmekten mi korkuyorsunuz?

Zamanın rektörü 4 yıllık üniversite sözü vermemiş miydi?

Rektör aynı zamanda okulun adı “Sadettin Genç üniversitesi olacak” dememiş miydi?

Neyi unutuyoruz biz? Hadi biz unuttuk da arşiv unutmuyor.

Bir işi de zamanında bitirebilsek. Karasu’ya tam anlamıyla anlımızın akıyla zamanında bir şeyler kazandırmanın gurunu yaşatsanız güzel olmaz mı? 

Karasu’ya gerçekleşmesi gereken tüm yatırımlar neden çürütülüyor? Tüm sorumlular bu gerçekleşemeyen yatırımların altında vicdanen rahatlarsa, kendilerini vicdanları ile baş başa bırakıyorum.

Siz herkese hakkınızı helal edersiniz de asıl emek verenler sizlere haklarını helal eder mi? Bilemem...