Ne dendi, ne oldu?

Geçtiğimiz hafta Karasu Devlet Hastanesi'nde 51 yıl sonra bir ilk yaşandı. Hastanenin kurulduğu tarihten beri ilk kez hizmete açılan birim ile hastanemizin eksikleri bir bir ortadan kaldırılmaya başlanıyor. Bugüne kadar çok yönetim ve başhekim geldi geçti. Çalışan oldu, çalışmayan oldu tartışılır. Emek veren ve çalışan herkese teşekkürü bir borç biliriz.

 

Fakat mevcut başhekimimiz Celalettin Akyol ve ekibinin göreve geldikleri günden beri ortaya koydukları çalışmalar görmezden gelinemez. Karasu'ya gelirken eleştirilen Akyol, eleştirilerin yersiz olduğunu çoktan kanıtladı bile. Emekli olmaya geliyor dendi, Karasu yatış yeri dendi, çalışmaz dendi…

 

Sonuca bakalım: C grubu diye tabir edilen hastaneler arasında Sakarya'da sayılı bulunan, ilçeler bazında ise sadece Karasu'da bulunan palyatif bakım ünitesi 51 yıl sonra hizmet girdi. Karasu, bugüne kadar görmediği uzman hekimi hastanesinde görmeye başladı. Neredeyse eksik kadro kalmadı.

 

Aldığım duyuma göre kulak burun boğaz (KBB) doktorunun da atandığını ve çok yakın süre içerisinde Karasu Devlet Hastanesi'nde KBB hizmetinin de tam anlamıyla verileceğini öğrendim. Atamayla ilden gelen KBB doktoru halen hizmet veriyor olsa da kadrolu doktorun olması daha farklı olur.

 

Hastanedeki tek eksiğimiz kardiyoloji. Bu birim zaten ilçeler bazında da hiçbir hastanede yok. İlde de sıkıntılı bir kadro. Başhekimimiz Celalettin Akyol, eksik olan üroloji hastalarına da bakarak eksiği gidermeye çalışıyor.

 

Başta özveriyle çalışan ve İl Sağlık Müdürlüğü ile Ankara'daki Sağlık Bakanlığı birimleri ile iyi bir köprü kurabilen Başhekim Celalettin Akyol olmak üzere müdür, müdür yardımcısı ve idare kadrosu olmak üzere emek veren tüm personele teşekkür ederim. Başarılı çalışmaların meyvalarını buyurun, afiyetle yiyebiliriz.