Saadet Partisi Karasu İlçe Başkanı Murat Ali Aksoy, haftalık basın açıklamasını parti binasında Salı günü yaptı. Karasu’da gündemi bırakmayan asfalt ücretine değinen Aksoy, yazın ilçede yaşanan sorunların seneye yaşanmaması için de kurumlara çağrıda bulundu. Aksoy, fındık üreticisinin kan ağladığını da vurguladı. Başkan Aksoy, açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

ASFALT PARASI TARTIŞMASI

“Kuyumcullu Mahallesi’nde vatandaştan doğalgaz sonrasında hane başına 15 bin lira asfalt parası talep ettiniz. Yalı Mahallesi’nin yolları patates tarlası gibi. Yalı Mahallesi’nin yolları asfaltlanacağı zaman vatandaştan yine para talep edecek misiniz? Edemezsiniz, çünkü bir belediyenin vatandaşa hizmet karşılığında para talep etmesi doğru değil. Bugün Yeni Mahallesi asfalta kavuşuyor. Peki oradan para talep ettiniz mi, hayır etmediniz. Biz, bu çifte standarda karşıyız. Bir mahallede talep edip, diğer mahallede edilmemesi ahlaki de değil, doğru da değil, adil de değil.

ÖNLEM ALMAK İÇİN 8 AY VAR

Yaz sezonunu geride bıraktık. Her yaz sezonu karşı karşıya kaldığımız sorun ve problemlerin yaşanmaması için önümüzde kocaman bir 8 ayımız var. Önümüzdeki yaz sezonu bu sorunların bir daha yaşanmaması için tüm kurumlarımız bu süreyi iyi değerlendirmeli. Yaşanan su ve elektrik kesintileri için önlem alınması lazım. Karasu’nun kronikleşmiş sorunlarından artık kurtulması gerekiyor. Bu sorunlar Karasu’ya yakışmıyor ve bir yaz daha bu sorunlardan bahsetmememiz bile gerekiyor.

ÜRETTİKÇE TÜKENİYORUZ

Fındık hasadımız bitmek üzere. Sezon öncesinde FİSKOBİRLİK Başkanı ve AK Parti Milletvekili Lütfi Bayraktar, vatandaşı şımartmayacak fiyatı açıkladı. O gün fındık için 130 lira fiyat verildi ve yevmiyeler de 666 lira olarak açıklandı. Karasu’da yevmiye fiyatı daha sonra 800 lira olarak belirlendi.

880 liraya fındığını toplatan üretici, 130 liraya fındığını satarken para kazanamazken, bugün fındık tüccarda 105-110 lirayı geçmiyor, fındık toplayan da bin liradan aşağı para kabul etmiyor. Fındık üreticisinin makası yüzde 80 daralmış durumda. İlgili milletvekili ve odanın başkanı Lütfi Bayraktar nerede? Üretici kan ağlıyor. Üretici, ürettikçe tükeniyor. Üretemeyen bir ülke nasıl ayakta kalacak? Bu sistemi bize reva görenlere yazıklar olsun”

Murat Ali Aksoy Haftalık Basın Açıklaması 03092024 F1

Editör: Nevtan Angün