MAHALLELER

Muhtarların Telekom çilesi bitmiyor

Karasu’nun bazı mahalle muhtarları, Sakarya’da internet üzerinden yayın yapan TV264’ün “Muhtarlar Konuşuyor” programına konuk oldu. Mahallelerindeki sıkıntı ve beklentileri dile getiren mahalle muhtarlarının sorunlarının başında Telekom direkleri geliyor. Muhtarlar, Telekom dileklerinin neredeyse çoğunun yan yattığından ve tellerin kopulduğundan şikayetçi olduklarını dile getirdi.

-

Sakarya’da internet üzerinden yayın yapan TV264’e konuk olan Karasu’nun bazı mahalle muhtarları, mahallelerindeki sorunlarını ve yetkililerden beklentilerini dile getirdi. Programa Kızılcık Mahallesi Muhtarı İsmail Hakkı Topaloğlu, Ortaköy Mahallesi Muhtarı İsmet Turan, Gölköprü Mahallesi Muhtarı Ali Haldız, Resuller Mahallesi Muhtarı Yusuf Sağır, Akkum Mahallesi Muhtarı Mustafa Sağır ve Yenidoğan Mahallesi Muhtarı Osman Şahin katıldı.

Programda ilk konuşma yapan Kızılcık Mahallesi Muhtarı İsmail Hakkı Topaloğlu, “Karasu’muzda 27 yıldır muhtarlık yapıyorum. 5 yıl da azalık yaptım. 32 yıldır emek veriyoruz. Karasu’da yapılan güzel işler var. Daha önceki Büyükşehir Belediye Başkanım Zeki Toçoğlu ve şimdiki ise Ekrem Yüce Başkanımız, grup yollarımızı neredeyse tamamladı. Birkaç mahalle dışında yapılmayan grup yollarımız kalmadı. Kendileri de bitireceklerini söyledi” dedi.

SASKİ Müdürü Ömer Babalıoğlu’nu aradıkları an sorunlarının çözüme kavuşturulması için çalışıldığını ifade eden Muhtar Topaloğlu, Babalıoğlu’na, Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce’ye teşekkürlerini iletti.

MAHALLELERİMİZİN DİREKLERİ YAN YATIYOR

“Karasu Belediyesi, iki yıldır Karasu içerisinde çalışmalar yapıyor” şeklinde konuşan İsmail Hakkı Topaloğlu, “Karasu’yu güzelleştirdi. Mahallelerde fındıklık ve tarla yollarında vatandaş - belediye iş birliğiyle beton atma konusunda çalışmalar yürütüyor. Maliyetin yarısını belediye yarısını da vatandaş karşılıyor. Bu konuda Kızılcık Mahallesi olarak biz öncü olduk. Bizde bu çalışmayı gören mahalle muhtarlarımız da bu konuya eğildiler” ifadelerini kullandı.

Muhtarların şikayetlerinin genel olarak Telekom olduğunu da belirten Topaloğlu, “Her mahallemizin direkleri yatmış durumda. Bu arada, SEDAŞ’ın bütçesinin bu yıl çok olduğunu, yatırımların fazla olacağını, Karasu’ya da yatırımlar yapılacağını yetkililerle yaptığımız görüşme sonucunda bilgi edindik. Karasu’da sıkıntılı olan mahallelerde çalışmalar yapacaklarını belirttiler” sözlerine yer verdi. Topaloğlu, belediyenin mahallelerdeki bireysel çöp kutusu çalışmalarına da değinen Muhtar Topaloğlu, “Bazı mahallelerimiz buna dahil oldu. Bazıları olamadı. Bu çalışma hem pratik hem de belediyeye katkı sağlıyor” dedi.

ACİL MÜDAHALE EDİLMELİ

Topaloğlu’nun konuşmalarının ardından Ortaköy Mahallesi Muhtarı İsmet Turan söz aldı. Karasu Belediye Başkanı İshak Sarının muhtarlar ile bir toplantı gerçekleştirdiğini söyleyen Muhtar İsmet Turan, “Kendisi bize, ‘Kırsal mahalleler ile ilgili benden iki yıl bir şey beklemeyin. Belediyenin durumu belli. Personel maaşını veremez durumda. Ben bu işlerin üzerinde duracağım. Ama bu benim iki senemi alır’ dedi. Ama bu zamana kadar aldığımız hizmetler 5-6 kamyon mıcır ve bahçe yollarının greyder ile bakımı. Başka bir hizmet almadık” şeklinde kaydetti.

“Mahallemde öyle sokaklar var ki, bugün bir ambulans, taksi girecek olsa mümkün değil” diyen İsmet Turan, “Mahallemize acil müdahale edilmesi lazım. Katkı payı beklemeden buralara ne yapılması gerekiyorsa yapılsın, diye belirttim. Geldiler, baktılar ancak şu ana kadar bir şey olmadı. Oraların yapılması için ben de katkı yapını betonlama için yaptırdım. Mahallemizde altyapı sıkıntımız da ciddi bir sorun. Ayrıca en büyük sıkıntılarımızın başında Telekom ve elektrik de geliyor. Aşırı derecede voltaj düşüklüğü mevcut. Telekom direklerimiz yan yatmış durumda” ifadelerini kullandı.

SORUN HALA DURUYOR

Bir önceki belediye yönetimi döneminde mahalle yollarının yapılması için kendi cebinden 15 bin lira verdiğini ve yollarının hala yapılmadığını ifade eden Gölköprü Mahallesi Muhtarı Ali Haldız ise, “Yapacaklarını belirttiler. Bekliyoruz. Bunun dışında, Bir ay önce ciddi bir sıkıntı yaşadık. Okulun trafosunun alttan teli yandı ve koptu. Trafoyu TEK’e (Türkiye Elektrik Kurumu) bildiriyorum. Bize, ‘Bu trafo Milli Eğitim’e bağlı. Biz yapamayız’ diyor. Direk bağlattık. Ancak sorun hala duruyor, çözülmedi” sözlerine yer verdi.

Telekom ile Gölköprü Mahallesi’nin de ciddi sıkıntı yaşadıklarına da vurgu yapan Muhtar Haldız, “Sıkıntılarımız çok. Ancak hangisini anlatsak bize tepki olarak geri dönüyor. Muhatabı çıksın, ben de konuşmayayım” dedi. Dört çevre mahalleden öğrencilerin taşımalı olarak mahallelerindeki okula geldiğini belirten Haldız, “Bu kıştan beri kendim mıcır taşıyorum. Belediye Başkanımız’dan Allah razı olsun, birkaç kamyon mıcır gönderdi. Altyapısını yaptırdım. Büyükşehir’den de söz aldık, gelecek ay içerisinde o yolumuzda yapılacak diye umut ediyoruz” sözleriyle konuşmasını sonlandırdı.

TELEKOMDAN BEN DE MUSTARİBİM

“Türkiye’nin en büyük ihracat kalemlerinden bir tanesi fındık” diyerek sözlerine başlayan Resuller Mahallesi Muhtarı Yusuf Sağır, “Fındık, çevremizin olmazsa olmazlarından bir tanesi. Buralara vatandaş sadece yazın gitmeyecek. Kışın bakımı var. Buralara rahat rahat gidebilmek için yollarımızın yapılması lazım. Bırakın yağmur yağmayı, çiselediği zaman bahçelerimize giremiyoruz” şeklinde konuştu.

Resuller Mahallesi’nin Türkiye’nin güzide bölgelerinden biri olduğunu ifade eden Muhtar Sağır, “Dışarıdan göç alan nadir çevre mahallelerden biriyiz. Doğalgaz olmasa olmazlarımızdan. İmarı geçmedi. Yetkililerden bunu talep ediyorum” dedi. Muhtar Sağır konuşmasını, “Resuller Mahallesi - Ceylandere arası bir yolumuz var. Büyükşehir Belediye Başkanım Ekrem Yüce yardımcı olacak inşallah. Karasu Belediyesi’nin gücünün yeteceğini tahmin etmiyorum. Yaklaşık dört kilometrelik bir yol. SEDAŞ ve SASKİ ile ilgili bir sıkıntım yok. Telekom’dan ben de mustaribim” sözleriyle noktaladı.

“40 yıl önce rahmetli Demirel’in diktiği direklerden enerji alıyorum” şeklinde konuşmasına başlayan Akkum Mahallesi Muhtarı Mustafa Sağır ise, “Onlar da ayakta değil, yan yatmış durumda. 40 tane dilekçe yazdık. Hepsine gittik. Benim mahalle yarım ada şeklinde. SEDAŞ, Telekom sıkıntılarımız var” ifadelerini kullandı. Mahalle mezarlıklarındaki ağaçların da yetkililer tarafından el atılıp kestirilmediğini söyleyen Muhtar Sağır, “Dilekçe yazdık. Bunları biz keselim, olmaz; siz kesin, olmaz. El atılmasını bekliyoruz” dedi.

BU PARA NEREDE?

Mahallelerinin aşağı yukarı 300 yıllık olduğunu söyleyen Mustafa Sağır, “Yedi yıldan beridir belediye çöpümüzü alıyor. Bundan öncesinde çöpümüzü sokaklara atmıyor, muhafaza ediyorduk, yine ederiz. Kovayı biz alacağız. Belediye neden var? Yolun parasını verip yapacağız. Belediyeye bizim paramız gelmiyor mu? Örneğin 120 bin lira mahallem için gönderilmiş ise, 12 bin lira hizmet almadık. Bu para nerede?” ifadelerini kullandı.

“Grup yollarımız yapıldı. Büyükşehir Belediye Başkanımız Ekrem Yüce’ye teşekkür ediyoruz” diyen Yenidoğan Mahallesi Muhtarı Osman Şahin ise, “Ancak tarlalardan biriken yağmur sularımız mahallemizi basıyor ve asfaltımızı bozuyor. Önlem alınmalı. V kanalı yapılmalı” şeklinde belirtti. Telekom’un her daim sıkıntılı olduğuna vurgu yapan Osman Şahin, “Telekom zaten hep sıkıntılı. Çocuklarımız derslerinden uzak kalıyor. Bunun dışında Vatandaş - belediye işbirliği çalışmasıyla bir buçuk kilometrelik yolumuza beton asfalt yaptık. İnşallah, devamını diliyoruz” sözleriyle konuşmasını tamamladı.

Bu haber KarasuHaberleri.com’un özgün haber içeriğidir. Haber metni veya haber görselini başka bir kaynakta görürseniz çalınmış demektir. Bu tür kopyala yapıştır kaynaklara itibar etmeyiniz. Emek hırsızlığına göz yummayınız.