KARASU

Muhtar İsmet Turan, dolu felaketini bu sözlerle anlattı

Karasu’da gündüz saatlerinde 30 dereceyi geçen sıcaklığın ardından akşam saatlerinde yüksek mahallelerde şiddetli dolu yağdı. Dolu yağışından fındık bahçeleri olumsuz etkilendi, bazı araçlar da hasar gördü.

Sakarya’nın Karasu ilçesinde akşam saatlerinde etkili olan şiddetli dolu yağışı, fındık ve sebze bahçelerinde hasar oluşturdu. Bazı araçlar zarar görürken, bahçelerde fındıklar yere indi. Gündüz saatlerinde 30 dereceyi geçen sıcaklık akşam yerini dolu yağışına bırakınca, mahallelerde korku dolu anlar yaşandı.

Karasu Ortaköy Muhtarı İsmet Turan, ilçenin yüksek mahallelerinde etkili olan ve aniden bastıran dolu yağışının şiddetini anlattı. Turan, ilk kez böylesine bir yağışı gördüğünü söyleyerek yaşadıkları korku dolu anları anlattı. Aşırı fırtına ile birlikte bir anda yağmur yağmadan dolunun başladığını söyleyen İsmet Turan, fındık ve sebze bahçelerinin zarar gördüğünü hasarın boyutunun gün ışıklarıyla ortaya çıkacağını belirtti.

Daha önce bu şekilde bir dolu yağışı görmediğini aktaran Karasu Ortaköy Mahallesi Muhtarı İsmet Turan, “Mahallemizde fırtınayla birlikte dolu yağışı başladı. Biz yağmurdan sonra dolu yağar biliyorduk ve ilk defa bu kadar şiddetli yağış oldu. İlk gelen bilgilere göre fındık bahçeleri, sebze bahçelerinde hasar söz konusu ama hasarın boyutu sabah olunca ortaya çıkacak. İlk defa böyle bir yağışla karşı karşıya kaldık. Allah bütün çiftçilerimize yardım etsin” dedi.