KARASU

Müftü Mehmet Çelebi, müftülük binasında yapılan çalışmalar hakkında bilgi verdi

Geçtiğimiz günlerde Karasu İlçe Müftülüğü’ne yeni bina yapılması için yer tahsisi yapılmış, bir yandan da mevcut binada bakım ve onarım çalışmaları gerçekleştirilmişti. Tasarruf tedbirlerinin uygulandığı günlerde gündemde yer alan “Tadilat çalışmaları” ile ilgiliözel açıklamada bulunan Müftü Mehmet Çelebi, “Yeni binamız yapılsa bile mevcut binamız yine müftülüğümüze bağlı olarak gerek gençlik merkezi veya Kur’an Kursu olarak hizmet vermeye devam edecek” dedi.

Karasu İlçe Müftüsü Mehmet Çelebi, müftülük binasında yapılan çalışmalar hakkında Karasu Haberleri İnternet Medyası ve Öncü Karasu’ya özel açıklamada bulundu. Tasarruf tedbirlerinin uygulandığı günlerde ilçe gündeminde yer alan “Tadilat çalışmaları” ile ilgili Çelebi, “Binamızın bakım ve onarımını yaparak ömrünü uzatmak görevimizdir. Yeni binamız yapılsa bile mevcut binamız yine İlçe Müftülüğümüze bağlı olarak gerek Gençlik Merkezi veya Kur’an Kursu olarak kullanılabilecek şekilde tadilatı yapıldı” ifadelerini kullandı.

ALAN YETERLİ DEĞİLDİ

2023 yılı Ağustos ayında Karasu İlçe Müftülüğü’nde göreve başlayan Müftü Mehmet Çelebi, “Müftülük binamız eski ve artan personel sayısı nedeniyle ihtiyaca cevap vermediği için tadilata ve yeni birimlerin yapılmasına Türkiye Diyanet Vakfı (TDV) Karasu Şube Yönetim Kurulu olarak 17.01.2024 tarih ve 4 nolu kararı ile oy birliğiyle karar verilmiş ve TDV Genel Merkezinden de izin alınmıştır. Karasu İlçe Müftülüğümüz; Cami ve Kur’an Kurslarımızın artmasıyla birim içinde çalışan personel sayımızda orantılı olarak artmıştır. Eğitim, din, hac ve umre hizmetleri, personel işlemleri, idari ve mali işlemler, engelli ve gençlik koordinatörlüğü, aile ve irşad ile fetva gibi bölümlerden oluşan hizmetlerin, 150 metrekare olan bir apartman dairesinde tek katta personelin yarım metre ara ile çalışması mümkün değildir” dedi.

TEDBİR KARARINDAN ÖNCE

Personelin çoğalmasıyla alanın artık yetersiz geldiğini söyleyen Çelebi, “Zemin katta kullanılmayan toplantı salonunun olduğu giriş katında, bu hizmet birimlerinin bir kısmının sürdürülmesi için bölümler yapılmıştır. Müftülüğümüzün alt katından açılan merdivenle iki kat şeklinde belirttiğim bu hizmet birimlerinde kullanmak üzere tadilat edilmiştir. Tadilata ilave olarak bina dışında yer alan arka bahçemize Belediyemizden izin alınarak gençlik ve engelli hizmetlerinde kullanmak üzere çok amaçlı salon yapılmıştır. Bu tadilat işlemleri karar tarihinde de görüldüğü üzere tasarruf tedbirlerinden önce başlamıştır. Ayrıca yapılan masrafların malzeme olarak yüzde ellisi, işçilik olarak da yüzde otuzu hayır sahipleri tarafından karşılanmıştır. Ayrıca binamızın bakım ve onarımını yaparak ömrünü uzatmak görevimizdir. Yeni binamız yapılsa bile mevcut binamız yine İlçe Müftülüğümüze bağlı olarak gerek Gençlik Merkezi veya Kur’an Kursu olarak kullanılabilecek şekilde tadilatı yapılmıştır” sözlerini kullandı.

İKİNCİ ARAÇ

Çelebi, “Müftülüğümüze 2023 yılı Aralık ayında ikinci bir araç alınmıştır. Müftülüğümüzde personel sayımız artmış, mevcut aracımızla Müftülüğümüzdeki Müdür-Vaiz-Din Hizmetleri Uzmanımız, her cuma günü görevlisi olmayan camilerin bulunduğu mahallelere, akşamları ise her gün farklı bölgelere görevlilerle yapılan kitap okuma programlarına gitmekte, bayan personelimizde hafta içi farklı mahallelere vaaz-irşad programlarına gitmektedir. Hal böyle olunca İlçe Müftüsü olarak şahsım, müftülük dışındaki ziyaretlere, programlara gidip gelmede sıkıntı çekmekteydim. Bu nedenle TDV Şube Yönetim Kurulumuzca yeni araç alınmasına karar verilmiştir. Zaten Vakfımızca İlçe Müftülüklerine C segment üstünde araç alımına izin verilmemekte olup alınan aracımızda hem tasarruf tedbirleri öncesine hem de piyasanın en alt modeli olan bir araç alınmıştır. Aracın maliyetinin yüzde atmışı Sakarya İl Müftülüğü ve İstanbul’un muhtelif ilçelerinden gelen destekle alınmıştır” dedi. Müftü Mehmet Çelebi, bu kapsamda kendilerine her türlü konuda destek ve yardımcı olan hayır severlere teşekkür etmeyi de ihmal etmedi.

Güler Çınasoğlu’nun haberi