2024-2025 eğitim-öğretim yılının başlamasına kısa bir süre kala Karasu İlçe Milli Eğitim Müdürü Çetin Turhan açıklamada bulundu. Turhan, ilçedeki okul durumlarından taşımalı eğitime, öğretmen doluluk oranından kaynak kitaplara kadar her konuda sorunsuz bir şekilde yeni eğitim öğretim yılına hazır olduklarının altını çizdi.

TAMAMEN HAZIRIZ

Karasu İlçe Milli Eğitim Müdürü Çetin Turhan, yeni eğitim yılına kısa bir süre kala ilçedeki okulları tek tek gezdiğini söyleyerek eksikleri kontrol ettiğini belirtti. Turhan, “Okullarımızın bayrağından boyasına kadar her şeyi kontrol ettik. Gecikmeye mahal verecek hiçbir eksiğimiz yok. Yeni döneme tüm okullarımız tamamen hazır” dedi. Kaynak kitaplarının bu yıl yine Bakanlık tarafından dağıtılacağını söyleyen Turhan, “Bakanlığın göndermiş olduğu ücretsiz ders kitapları haricinde herhangi bir kitap kullanımı olmayacak” vurgusunu yaptı. Turhan, Karasu’nun bu yıl yine kitap deposu olduğunu; Karasu, Kocaali, Kaynarca ve Ferizli’nin kaynak kitaplarının gelmeye başladığını ve kısa sürede tüm okullara dağıtımının yapılacağını da sözlerine ekledi.

TAŞIMALI EĞİTİM

Taşımalı eğitimin yüzde 90’nının bittiğini de söyleyen Turhan, “Sadece birkaç yerimiz kaldı. Oraları da verdiğimizde taşımalı eğitimi de tamamlamış olacağız. Her yıl ki gibi rutin planlamamızı yaptık, ihaleleri tamamladık. Okullar başladığı andan itibaren servislerimiz normal bir şekilde çalışmaya başlayacak. Ayrıca taşımalı eğitimdeki öğrencilerimize öğle yemekleri de yine Karadeniz Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi tarafından verilecek. Sadece Karasu’ya değil, Kocaali’deki öğrencilerimizin de sıcak yemek servisleri devam edecek” dedi.

DOLULUK ORANI YÜZDE 98

Karasu’da öğretmen açığının olmadığını doluluk oranının yüzde 98’lerde olduğunu da söyleyen Müdür Turhan, “En çok boşluğumuz yine özel eğitim kısmında var. Bunun nedeni de bir öğrenciye iki öğretmenin eğitim vermesinden kaynaklı. Ama buradaki açığı da elimizde bulunan öğretmenlik okumuş, pedagojik formasyon almış, özel eğitim konusunda da sertifikası olan öğretmenlerimizle kapatacağız. Bu öğretmenlerimizi özel eğitim sınıflarına yönlendireceğiz ve burada da bir sorun yaşanmamasını sağlayacağız” şeklinde konuştu.

ÖĞRETMENLER EĞİTİM ALACAK

Bu yıl Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli kapsamında yeni müfredatın işleneceğini de söyleyen Turhan, bu müfredat kapsamında eğitimden geçemeyen öğretmenlerin derslere giremeyeceğinin altını çizdi. Turhan, “Yeni müfredat kapsamında ilçemizdeki bazı öğretmenleri eğitime gönderdik ve formatör öğretmen oldular. Eylül ayının ilk haftasında bu öğretmenlerimiz ilçemizdeki diğer öğretmenlere eğitim verecek. Bu eğitimlerden geçemeyen öğretmenler; okul öncesi, 1,5 ve 9’uncu sınıfın derslerine giremeyecek. Yeni müfredata göre öğretmenlerimiz de yetiştirilecek” ifadelerini kullandı.

PARALI’DA DA AÇILIYOR

Köy Yaşam Merkezleri ile ilgili de bilgi veren Müdür Çetin Turhan, “Bu merkezlerimizi öğrenci olduğu sürece kullanmaya devam edeceğiz. Geçen sene Ortaköy, Taşlıgeçit ve Yeni Mahallesi’nde merkezlerimiz vardı. Bu yıl da Paralı’da açacağız. Hatta buradaki Köy Yaşam Merkezimiz önümüzdeki haftadan itibaren Mevsimlik Tarım İşçileri Projesi (METİP) kapsamında eğitim verecek. Tarım işçilerimizin çocukları fındıklığa değil eğitime yönelecek” diye belirtti.

DEVAM EDEN BİNALAR

Karasu’daki yeni eğitim binaları ile ilgili de bilgi veren Turhan, “Yeni Mahallesi’ndeki özel eğitim okulu sezon başına yetişmeyecek ama yıl içine yetişmesi için çalışmalarımız devam ediyor. İnşaat bittiği anda da hiç zaman kaybetmeden açacağız. İmam Hatip ve eski hastanenin oradaki okul inşaatlarımız devam ediyor. İki binanın da şu anda son katları yapılıyor. Bizim amacımız öğrencilerimizi ikili eğitimden bir an önce kurtarmaya çalışmak ve sağlıklı bir eğitim almalarını sağlamak” dedi. Karasu’da sadece Kabakoz Mahallesi’nde okul sıkıntısının olduğunu da söyleyen Turhan, “Burada anaokulunun yanında çok güzel bir arsamız mevcut. Burası için planlarımızı hazırladık. Sakarya’dan önümüzdeki yılın yatırımına gidecek olan sayılı okullardan birisi de burası. Bu çok güzel ve heyecan veren bir gelişme” şeklinde konuştu.

ONAY AŞAMASINDA

Rehberlik ve Araştırma Merkezi (RAM)’ın hala onay sürecinde olduğunu söyleyen Müdür Çetin Turhan, “RAM, Karasu için bitmiş onay bekleyen bir yer. Bakanlık onayı verir vermez içini dizayn edip faaliyete açacağız. Burası açıldığında Karasu, Kocaali, Ferizli ve Kaynarca’da bize bağlanacak ve burası merkez olacak” dedi. Öğretmen evinin iç donanımının da yüzde 70’nin tamamlandığını ve yüzde 30’luk ödenek diliminin kaldığını da belirten Turhan, Ankara’dan onay beklediklerini ve ödenek geldikten sonra burayı da hemen bitireceklerini söyledi. Turhan, “Öğretmen evi ve RAM birçok ilçede yok. Buralar açıldığında ilçemiz bir ivme kazanmış olacak” açıklamasında bulundu.

Güler Çınasoğlu’nun haberi

N V T 6151

Editör: Güler Çınasoğlu