Modern köleler

Muhsin Turhan'ın "Modern köleler" başlıklı köşe yazısı

Kendilerini özgür zannederler.

Tasmaları birilerinin elindedir. Efendilerinin önlerine attıkları kemikleri afiyetle yerler. Hiç sormazlar efendilerine!

“Nerden kazandın? Nasıl kazandın? Onlara helal, haram ver Allah'ım bu kulların yer Allah'ım” sınıfındandır.

Efendilerine asla itiraz etmezler, efendilerine hiçbir zaman, “Ey efendim benim tasmam senin elinde senin tasman kimin elinde” diye sormazlar. Eğitimcidirler! Lakin eğitemezler! Öğretecekleri bilgi sınırlıdır. Etraflarındaki diğer köleleri uyarmazlar.

Özgürlük kelimesini başkalarına anlatamazlar.

Kendileri köle oldukları için diğer kölelerinde kölelikleri onları mutlu eder. Bilirler ki biraz sesleri çıksa ekmekleri elden gidecek.

Onlar efendilerine sadıktır.

Hiçbir zaman "Ey efendi bu ülkede üsler var bu nasıl bağımsızlık" diyemezler. “Ey efendi ben senin tabi olduğun değerleri tanımam! Ben yaratanın değerlerine sahip çıkarım” diyemezler! Bunu dedikleri anda ekmeklerinden olacaklarını iyi bilirler. Efendileri haramdan kazanırmış ekmekleri faizden, kumardan, içkiden geliyormuş dert etmezler!

Hatta haramdan kazandıkları ile hacca bile giderler. Bunların içlerinde din, Hacıların üzerinden Hac vurgunu yapanlarda vardır.

Bunların ağzından Emperyalizme karşı tek kelime duyamazsınız.

Çünkü sahiplerinin Emperyalizmin emrinde olduklarını bilirler.

Haksızlığın ve zulmün kaynağını bilirler ses çıkaramazlar. İnsanlar ölür, öldürülür onların görevi bu öldürülmelerin sebebine kılıf bulmaktır. Emperyalizme ses çıkartmayacaksın çıkartırsan başını ezerler diyerek diğer köleleri korkuturlar.

Sesini çıkartma, salla başı al maaşı. Bak işine dünya yansa bana ne derler. Sağcı solcu fark etmez!

Dünya prestir modern köleler.

Özgürlük için mücadele etmezler.

İşte böyledir!

Halinden mutlu köleler.