Mızrak çuvala sığmıyor

Hasan Kar'ın "Mızrak çuvala sığmıyor" başlıklı köşe yazısı

Geçtiğimiz hafta YKS sınavı yapıldı. Sonuçları önümüzdeki ay içerisinde açıklanacaktır. Sınava giren tüm katılımcılara iyi sonuçlar alması dileği ve temennisiyle… İyi günler, iyi haftalar.

Özellikle liseyi bitiren bir öğrenci için gerçek sınav, sınav bitince başlıyor. Sınav sonuçlarına göre kişinin öğrenim hayatı devam ya da önümüzdeki yıl yani mezuna bırakma durumu ile bir yıl sonra hazırlanarak sınava girip sonuçlarına göre hareket edilecektir. Sonuç ne olursa olsun çok fazla üzülmemek gerekir diye düşünüyorum. Hayatta bir kapı kapandı mı bir kapı hep açılır. Engin dağların ardından güneş hep doğuyor. Hayırlısı olsun demek gerekir. Parası olan zaten sınav sonucu ne olursa olsun istediği meslek dalını okutabiliyor öyle değil mi?

Kıymetli okurlar bu hafta sonu itibarı ile Kurban Bayramı’na giriyoruz. Bununla beraber Karasu için yaz sezonu başlamış olacak. Her geçen sene bir tık artarak geliyor nüfus. Şu an ki yazlık ev sayısının üstüne yeni evler ekleniyor yeni projeler devreye giriyor artık kırsal mahallelerde bile hareketlilik var. Taşlıgeçit, Manavpınarı bölgesinde, yine Kocaali’nin kırsal mahallelerinde bu durum söz konusu. Genel manada merkez yerleşimden uzak tam müstakil isteyenler bu yerleşim taraflarını seçiyor. Tabi birazda parasal manada aynı metre kareyi merkezi yerlerden almak imkansız olduğu içinde cazip gelebiliyor. Bu anlattığım durum Kaynarca ve Kandıra içinde geçerli. Oralarda daha fazla kırsal alanda bir yerleşim söz konusu bize göre değerlendirildiğinde. Hani çok enstantanesi olan bir cümle var “nerede o eski bayramlar.” Peki soruyor muyuz kendimize? Nerede o eski nüfus? Yavaş yavaş mızrak çuvala sığmayacak. Yaz dönemleri her manada kalabalık ve yoğun olacak. Bu yoğunluk daha da artacak. Siz ne düşünüyorsunuz?

Kendinize iyi bakın, mutlu kalın… İyi bayramlar.