SİYASET

Milleti haraca bağlamak doğru değil

Haftalık basın değerlendirme toplantısını ilçe binasında yapan Murat Ali Aksoy, Karasu Belediyesi’nin ilçe merkezinde uygulamaya başladığı parkomat sistemine eleştiride bulundu. Milleti haraca bağlamanın doğru olmadığını vurgulayan Aksoy, “Bu ilçede yaşamayı zorlaştırmanın mantığı nedir? Bu karar gözden geçirilmeli ve iptal edilmelidir” dedi.

Saadet Partisi Karasu İlçe Başkanı Murat Ali Aksoy, pazartesi günü gerçekleştirdiği değerlendirme toplantısında ilçe ve ülke gündemine değindi. Parkomat ve kredi kartlarından alınacak yıllık ödemeyi eleştiren Aksoy, şu ifadeleri kullandı:

MİLLETİ HARACA BAĞLADILAR

“Yaz sezonunda sahilde UKOME kararına uymayarak, hukuksuz bir şekilde gerçekleştirilen uygulama, belediye kasasına ciddi bir gelir elde ettirdi ki merkezde de uygulanmaya başlandı ve ‘Merkezdeki insanların cebindeki parayı nasıl alırız?’ çalışmasını yapmaya karar verdiler. Bir belediye başkanı, çiftçi ve üreticiden oluşan bir ilçenin insanının dertleriyle dertlenmezken, gelir kalemlerini arttırmak için bu insanlara başvurmakta gecikmiyor. Sayın başkan, milleti haraca bağlamak doğru bir alışkanlık değil. Bu ilçede yaşamayı zorlaştırmanın mantığı nedir? Bu karar gözden geçirilmeli ve iptal edilmelidir. Vatandaşın sırtına daha fazla yük koymayın.

SİZE GÜVENMİYORUZ, YALAN SÖYLÜYORSUNUZ

İktidarımız, milletin sırtından geçinmeye alıştı. Vatandaşın kullanmadığı kredi kartından savunma sanayiinde kullanmak üzere 750 lira kesinti uygulama kararı aldı. Alınan para, milli duyguyla süslenince ses çıkarılmaz. Bu iktidar, geçmişte toplanan deprem paralarının hesabını vermezken şimdi milli savunma adı altında toplanan paraların nereye aktaracağını bilemiyoruz. Kazançtan vergi alacağınıza, fakirden topladığınız vergilerle etrafınızda zenginler oluşturdunuz. Söylemlerinize güvenmiyoruz, yalan söylüyorsunuz. O yüzden bu paralar nereye aktarılacak sorguluyoruz”