EĞİTİM

Meslek lisesi öğrencileri hem üretiyor hem kazanç sağlıyor

Karasu Şehit Hasan Keleş Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri, ‘Kütüphanesiz Okul Kalmasın’ projesi kapsamında Sakarya genelindeki 22 kütüphanenin mobilyalarını üreterek hem devlete katkıda bulunuyor hem de aldıkları eğitimi uygulama fırsatı bularak maddi kazanç elde ediyor. Öğrenciler tarafından yapılan üretim ile döner sermayeye 220 bin liralık katkı da sağlanıyor.

-

HEM ÜRETİM YAPIYOR HEM KAZANÇ ELDE EDİYORLAR (izle):


...

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından başlatılan ‘Kütüphanesiz Okul Kalmasın’ projesi kapsamında Sakarya’nın Karasu ilçesinde de meslek lisesi öğrencileri tarafından üretim gerçekleştiriliyor. Karasu Şehit Hasan Keleş Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nin Mobilya Teknolojisi Alanı öğrencileri, üretimde yer alarak hem eğitimlerini uygulama fırsatı buluyor hem de okulları ve kendileri için maddi kazanç sağlıyor.

PANDEMİ DE DE ÜRETİM YAPMIŞTI

Çalışmalar hakkında bilgi veren Karasu İlçe Milli Eğitim Müdürü Çetin Turhan, “Pandeminin ilk zamanlarında, dezenfektana olan ihtiyaca cevap vermek için bu okulda bir çalışma başlatılmış ve piyasanın altında fiyatlara dezenfektan üretimi yapılmıştı. Kimya üretim atölyesine dönüşen tesisin ardından aynı okulumuzda bugün de 22 kütüphanenin ihtiyacına yanıt veriyor” dedi.

Turhan, “Devletimizin ‘Kütüphanesiz Okul Kalmasın’ projesi kapsamında Mobilya ve İç Mekan Tasarım Alanı öğrencileri tarafından Sakarya’nın dört ilçesindeki 22 okul kütüphanesinin mobilyaları üretiliyor. Öğrencilerimiz bir yandan üretim yapıyor, diğer taraftan da okulların ihtiyacı görülüyor ve öğrencilerimiz de maddi kazanç elde ediyor” diye konuştu.

BECERİLERİNİ UYGULUYORLAR

“Bu proje ile hem kendi ilçe okullarımızın kütüphanelerini kuruyor hem de Kocaali, Kaynarca ve Ferizli ilçelerinin de okullarına kütüphane kurulmasına destek veriyoruz” diyen Çetin Turhan, “Bu çalışmalarla öğrenciler, mezun olduktan sonra da kendi işyerlerini açma ve becerilerine sahip olacak, kendi üretimlerini yapabilecekler” ifadelerini kullandı.

Turhan, sözlerini “Meslek liselerinin önemi ve ihtiyaç duyulduğunda ne tür destekler verebileceği de bir kez daha ortaya çıkmış durumda. Ortalama maliyeti 10 bin lira olan 22 adet kütüphane ile öğrencilerimiz 220 bin liralık bir bütçeyle üretim gerçekleştirmektedir” diyerek tamamladı.

KALİFİYE ELEMAN YETİŞİYOR

Mobilya Teknolojisi Alan Öğretmeni Ali Osman Ataş ise “Eğitim içerisinde üretim anlayışıyla öğrencilerimizle projeye dahil olduk. Burada asıl amacımız kalifiye teknik eleman ve ara eleman yetiştirmek. Bu projede yer almak bizim için heyecan verici bir durum. Öğrencilerimiz için de büyük tecrübe kazandıran bir çalışma oldu” şeklinde konuştu.

MESLEĞE SEVEREK GELDİM

Mobilya Teknolojisi Alanı öğrencilerinden Osman Çınar da “Projelerde yer almak ve üretime destek olmak çok güzel. Burada öğrendiklerimizi severek uyguluyoruz. Gelecekte nasıl hareket edeceğimizi, işimizi nasıl kuracağımızı öğreniyoruz. Meslek lisesini ve mobilya teknolojileri alanını isteyerek tercih ettim. Meslek lisesini diğer öğrencilere tavsiye ediyorum” diyerek memnuniyetini dile getirdi.

PROJEDE OLMAKTAN MEMNUNUZ

Şehit Hasan Keleş Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Nilüfer Yeke ise “Mesleki eğitimin amacına uygun olarak döner sermaye çalışmalarına katılmış olmayı çok önemsiyoruz. Şehit Hasan Keleş Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi olarak da böyle bir projede yer almaktan gurur duyuyoruz” ifadelerini kullandı.