-

Adana’da düzenlenen TFF Futsal Ligi ön eleme turu sona erdi. 6 takımın mücadele ettiği ligde Sakarya’yı temsil eden Kurudere SK takımımız 2022-2023 TFF Futsal Ligi’nde mücadele etmeye hak kazandı. Futsal Ligi maçları dört devreli lig usulüne göre oynanacak ve normal sezonu 1., 2., 3., 4., ve 5. sırada bitiren takımlar final turunda mücadele etme hakkını elde edecek. Müsabaka programı TFF-FGD tarafından belirlenerek TFF resmi internet sitesinde yayınlanacak. Temsilcimiz Kuruderespor, verdiği mücadele ile almış olduğu skorlarla büyük başarı elde ederek Süper Lig’de mücadele etme hakkı kazandı.

İDDİAMIZ BÜYÜK

Kuruderespor Genel Kaptanı Recep Kurt, Sakarya’yı temsilen katıldıkları eleme müsabakalarında elde edilen başarıdan memnuniyet duyduklarını ifade etti. Kurt, “Önümüzdeki dönem dört devreli lig usulüne göre oynanacak Süper Lig’de mücadele edeceğiz. Ocak ayından itibaren belirlenecek fikstüre göre müsabakalar başlayacak. Süper Lig’de Şişli (İstanbul), Alipaşa (Diyarbakır), Seyhan Belediyesi (Adana), Seyrantepe İdman Yurdu (Diyarbakır), Van FK (Van) ve Anadolu Beyi (Ankara) ekipleri ile aynı ligde mücadele edeceğiz. Dört devreli lig usulü ile oynanacak müsabakalar sonunda şampiyonluk iddiası taşıyan ekipler arasında yer alacağız. Adana’da oldukça başarılı müsabakalar çıkardık. Lig’de de aynı başarıyı yakalayacağımızı düşünüyoruz. Allah izin ederse şampiyonluk bizim olacak” dedi.

DÖRT DEVRELİ

Ocak ayında başlayacak ve dört devreli deplasmanlı lig usulüne göre oynanacak müsabakalar sonunda her takım birbiri ile iki farklı yerde dört müsabakaya çıkacak. Elde edilecek puanlar neticesinde ligi şampiyon tamamlayan ekip Avrupa’da düzenlenecek olan Şampiyon Kulüpler Kupası için ter dökecek. Elemeler sonrasında önümüzdeki aya kadar takımlara yeni oyuncu takviyesi yapılması mümkün olacak. Ancak lig başladıktan sonra takımlara transfer yapılması söz konusu olmayacak. Ligde mücadele eden son ve müsabakalar sonunda son iki sırayı alan takım ise ligden düşecek.

Editör: Karasu Haberleri