Kocaali Sahilspor - Şekerspor Maçı (1992-1993)

Oğuzhan Kır'ın "Kocaali Sahilspor - Şekerspor Maçı (1992-1993)" başlıklı köşe yazısı

Kocaali Sahilspor’un efsane isimlerinden tecrübeli kaleci Hüseyin Tarım, 1991-1992 sezonunda yapılan kongreyle Kulüp Başkanı seçildi. Başkan olduktan sonra Kocaali’nin yetiştirdiği yeteneklerle görüşüp hepsini takıma geri çağırdı. 1991-1992 sezonunu 1.Amatör Küme’de üst sıralarda tamamlayan Sahilspor, kulüp yemeğinde bir sonraki sene, lige şampiyonluk parolasıyla çıkacaklarını dile getirdi.

Kocaali Sahilspor’un tarihinde en başarılı sezonlarından biri 1992-1993 sezonuydu. Bu sezon grubunu lider olarak tamamlayan Kocaali Sahilspor, Bölgesel Amatör Ligi’ne katılabilmek için Adapazarı’nın efsane takımı Şekerspor ile karşılaşacaktı. 1992-1993 sezonunda Sahilspor’un başkanı Hüseyin Tarım, Teknik Direktörü Cengiz Murat Altuntaş, Sportif Direktörü Mithat Sarı, Takım Kaptanı ise Abaza Yılmaz Kab idi.

1.Amatör Küme’yi ilk sırada bitiren Kocaali Sahilspor, Türkiye Amatör Futbol Şampiyonası elemelerinde Adapazarı’nın güçlü ekiplerinden Şekerspor ile karşı karşıya geldi. Bir hafta boyunca Kocaali sahilinde kamp yaparak maça hazırlanan Sahilspor, Şekerspor maçından bir gün önce Adapazarı Oba Otel’de kampa girdi.

Maça saatler kala takımın en yetenekli oyuncularından Temel Tarım, tecrübeli Teknik Adam Cengiz Murat Altuntaş’a gelerek ayağındaki sakatlığın yeniden nüksettiğini, yere basarken acı hissettiğini, bu sebepten oynayamayacağını dile getirdi. Temel Tarım’ın oynayamayacak olması teknik ekip ve takım arkadaşları arasında moral bozukluğuna yol açtı. Kamp bir anda kabusa dönüştü. Takım otobüsü Karaaptiler Stadı’na gelince tribünlerin Kocaali taraftarına ayrılan bölümlerinin hıncahınç dolu olduğunu gören Temel Tarım, Altuntaş’ın yanına gelerek oynamak istediğini söyledi. Böylece Temel Tarım maça saniyeler kala yeniden kadroya dahil edildi.

Kocaalili taraftarların müthiş tezahüratları eşliğinde hakem başlama vuruşunu çaldı. Maçın ilk beş dakikasında Temel Tarım iki net gol pozisyonu kaçırdı. Kocaali Sahilspor öylesine baskılı oynuyordu ki Şekerspor kendi yarı sahasından çıkamıyordu. Maçın 10.dakikasında sakatlığı yeniden nükseden Temel Tarım maça devam edemeyeceğini söyledi ve zorunlu değişiklikle oyundan çıktı. Ali Tarım ve Vefa Çelebi ceza sahası dışından tehlikeli şutlarla rakip kaleyi sık sık yoklasalar da ilk yarıda gol çıkmadı.

İkinci yarıya yine baskılı başlayan Kocaali Sahilspor, maçın 65.dakikasında rakip ceza sahasının hemen dışından frikik kazandı. Topun başına Abaza Yılmaz Kab ile Ali Tarım geçti. Abaza Yılmaz’ın vuruşuyla top barajın üstünden aşarak ağlarla buluştu. Kocaali Sahilsporlu futbolcular gol sevinciyle Kocaali taraftarlarının bulunduğu tribüne doğru koştular. Öylesine büyük bir coşku vardı ki tam bu sırada hakem düdüğünü çalarak, frikik değil çift vuruş verdiğini söyledi ve golü iptal etti. Bütün futbolcular hakemin yanına koşarak karara itiraz etmeye başladılar. Hakem, çift vuruş verdikten sonra elini havaya kaldırdığını söyledi. Kocaalili futbolcular ise hakemin elini kaldırmadığını ileri sürerek itiraza devam ettiler. Hakem itirazları kabul etmediği gibi birkaç futbolcuya da sarı kart gösterdi. Maç kaldığı yerden devam etti.

Golünün iptal edilmesinden sonra Sahilspor’da motivasyon düşüklüğü meydana geldi ve Şekerspor, maçın 80.dakikasında topu Kocaali Sahilspor ağlarına gönderdi. Maç bu skorla tamamlandı. Sahilspor, çok iyi oynadığı karşılaşmadan mağlup ayrıldı. Kocaali seyircisi, güzel futbolundan dolayı Sahilspor’u yanına çağırarak alkışladı.

Fotoğraf Bilgisi: Kocaali Sahilspor, Kocaali sahilinde kamp yapıyor, 1992-1993 Kocaali Belediyesi Arşivi

Fotoğraftakiler: Kocaali Sahilspor, Kocaali Kumsalı

Ayaktakiler soldan: Cengiz Murat Altuntaş, Erdal Yılmaz, Osman Tarım, Yılmaz Kab, Hüseyin, Nebil Uzun, Temel Tarım, Reşat Tank, Ömer Kaya, Özgür Çelik, Vefa Çelebi, Ali Tarım, Mithat Sarı, Başkan Hüseyin Tarım, Beyler Göğce

Oturanlar: Recep Koç, Engin Güllü, Erkan Yan, Bülent Çelik, Birol Oflaz, Üzeyir Sür, Erkan Tunca, Hasan Çelik, Mustafa Balcı

Fotoğraf Bilgisi: Kocaali Sahilspor, Şekerspor maçında Kocaali Tribünleri Kocaali Belediyesi Arşivi
Fotoğraftakiler: Kocaali Sahilspor

Ayaktakiler: Şekerspor maçı kadrosu ve Kocaali tribünleri. Arkadakiler soldan: Osman Tarım, Temel Tarım, Reşat Tank, Nebil Uzun, Vefa Çelebi, Abaza Yılmaz Kab

Oturanlar: Ömer Kaya, Birol Oflaz, Ali Tarım, Hasan Çelik, Recep Koç