Kargenç’in ortağı olduğu Karbon Nötr Spor Kulüpleri Ağı için Bulgaristan Sofya’da önemli bir toplantı yapıldı. Kilit adımların atıldığı toplantıya Kargenç Kulüp Başkanı Ersel Aydın da katıldı. Aydın, “Bu dönüştürücü girişim, spor sektöründe çevresel sürdürülebilirliği teşvik etmeyi amaçlamaktadır” vurgusunu yaparak açıklamasını şu ifadelerle sürdürdü:

İŞBİRLİKÇİ GİRİŞİM

“C ZERO SPORT CLUBS, dünya çapındaki spor kulüplerinde çevresel sürdürülebilirliği teşvik etmeyi amaçlayan işbirlikçi bir girişimdir. Ağ, eğitim, yeşil faaliyetler ve toplum katılımı yoluyla spor sektöründe karbon nötrlüğüne ulaşmayı amaçlamaktadır. Toplantıda öne çıkan noktalar ise koordinatör, başarılı uygulama adımlarını ve C ZERO Spor Kulüpleri uygulamasının Google Play Store'daki kullanılabilirliğini vurgulayarak projenin kilometre taşlarını gözden geçirdi.
Her ortak yedi aylık uygulama sürecini paylaşarak eğitim programlarını ve yeşil faaliyetleri vurguladı.

EKO-TASARIM

Karbon Nötr Spor Kulüpleri Ağı'nın vizyonu, misyonu, etik değerleri ve hedefleri, tüm spor kulüplerinin ağa katıldıktan sonra bu değerlere bağlı kalmalarını sağlamak için sunuldu. Detaylı tartışmalar ağa katılmanın faydaları, üyelik kriterleri ve farklı üyelik seviyeleri (Altın, gümüş, klasik) için gerekli yeşil faaliyetlere odaklanmıştır. Ağın sürdürülebilirliğine yönelik stratejiler arasında yıllık konferanslar, web seminerleri ve eko-tasarım etkinlikleri için eğitim araçlarının oluşturulması yer almaktadır. Tüm ağ üyeleri tarafından imzalanacak bir manifesto oluşturulacaktır.

YAKLAŞAN ETKİNLİKLER

Yaklaşan etkinliklerimiz ise son konferans 4-5 Aralık'ta İtalya'nın Milano kentinde yerel spor kulüpleri, proje ekipleri ve paydaşlardan temsilcilerin katılımıyla yapılması planlanıyor. Ayrıca ağ, 11-22 Kasım tarihleri arasında Bakü, Azerbaycan'da düzenlenecek olan COP-29'da sunulmak üzere hazırlıklar yapacak. Ağın web sitesi ve tanıtım videosu yayına girecek ve ardından spor yoluyla çevre eğitimini teşvik etmek için bir fotoğraf yarışması duyurulacak.

FARK YARATABİLİRİZ

Karbon Nötr Spor Kulüpleri Ağı'na katılın ve sporda çevresel sürdürülebilirliğin teşvik edilmesinde lider olun. Birlikte, karbon ayak izimizi azaltarak ve başkalarına ilham vererek bir fark yaratabiliriz. Kaydolun ve eğitim kaynakları, ağ kurma fırsatları ve resmi AB sertifikaları dahil olmak üzere özel avantajlardan yararlanın. Spor için daha yeşil bir gelecek yaratalım. Daha fazla bilgi için lütfen ziyaret edin: https://www.carbonzerosportclubs.com/ , https://www.facebook.com/ , https://www.instagram.com/carbonzerosportclubs/ , https://twitter.com/czerosportclubs

Kargenç Karbon Sofya Haber F1

Editör: Güler Çınasoğlu