EĞİTİM

Kargenç tüm ortaklarla ulusötesi proje için bir araya geldi

Kargenç Çevre Spor Kulübü tarafından Bulgaristan’ın Başkenti Sofya ilinde Kapsayıcı Spor, Yaz Kampı ve İyi Uygulamaların Paylaşımı adlı ikinci ulusötesi projeyle toplantı düzenlendi. Etkinlik, projenin kapsayıcı sporları teşvik etme misyonunu ilerletmek için Yunanistan, Bulgaristan ve Türkiye’den ortakları bir araya getirdi.

Bulgaristan’ın Başkenti Sofya ilinde Kargenç Çevre Spor Kulübü tarafından Kapsayıcı Spor, Yaz Kampı ve İyi Uygulamaların Paylaşımı adlı ikinci ulusötesi projeyle toplantı düzenlendi. Projede, zihinsel engelli çocuklarla çalışacak yüzme antrenörlerinin eğitilmesine ve en iyi uygulamaların paylaşılması odaklanıyor.

İLETİŞİM ZORLUKLARI

Kargenç Çevre Spor Kulübü tarafından Bulgaristan’ın Başkenti Sofya ilinde Kapsayıcı Spor, Yaz Kampı ve İyi Uygulamaların Paylaşımı projesi kapsayıcı sporları teşvik etme misyonunu ilerletmek için Yunanistan, Bulgaristan ve Türkiye’den ortakları bir araya getirdi. Kulüp Başkanı Ersel Aydın, Sofya toplantısına ilişkin yaptığı açıklamada önemli tartışmalar ve gündem maddelerinden de bahsetti. Aydın, “Eğitim koçlarımız oturumlarda otizm, down sendromu ve diğer özel eğitim ihtiyaçları dahil olmak üzere zihinsel engelli çocuklar için yüzme derslerini uyarlamaya yönelik stratejiler sunulurken, su temelli etkinliklerde davranış yönetimi ve iletişim zorlukları ele alındı” dedi.

DUYARLILIĞI YÖNETME

Başkan Aydın, suda davranış biçimlerinden de bahsetti. Aydın, “Uzmanlar, çocukların yüzme dersleri sırasında kendilerini güvende ve rahat hissetmelerini sağlamak için göz teması, dokunma ve ses gibi uyaranlara karşı aşırı duyarlılığı yönetme tekniklerini vurguladı. Toplantımızda ayrıca Eylül 2025'te Bulgaristan'ın Nessebar kentinde düzenlenecek olan uluslararası spor kampı için zemin hazırlandı. Bu kampa 15 zihinsel engelli çocuk (her ortak ülkeden beş kişi) katılacak ve projenin en iyi uygulamalarının hayata geçirilmesi için bir platform görevi görecek” ifadelerini kullandı.

PROBLEM ÇÖZME

Toplantıda; en iyi uygulamalar ve problem çözme konularının da konuşulduğunu söyleyen Başkan Aydın, “Katılımcılar, yüzme seansları sırasında iletişim zorlukları, tekrarlayan davranışlar ve krizlerle başa çıkma stratejilerini paylaşırken, aynı zamanda ebeveynlerle destekleyici ancak müdahaleci olmayan bir şekilde işbirliğinin önemini tartıştılar. INSPIRE projesi, tüm yeteneklere sahip çocukların spordan keyif almasını ve faydalanmasını sağlamaya kendini adamıştır. Proje, antrenörleri eğiterek ve deneyimlerini paylaşarak Avrupa çapında kapsayıcı topluluklar oluşturmayı amaçlamaktadır” dedi.