SES SİSTEMİ NEDEN BOZULDU?

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinliklerinde ses sisteminin bozulması finale engel oldu. Bu duruma bazı veliler yüksek sesle tepki gösterdi. Peki ses sistemi durup dururken mi bozuldu? Bunu bir sorgulamak gerek. Hani derler ya ‘İğneyi kendine çuvaldızı başkasına batır’ diye… Sahada; biz basın mensupları da dahil olmak üzere alana girip fotoğraf çekmek isteyen velileri defalarca kablolara bastıkları yönünde uyardık. Bu uyarımızdan yaklaşık 15 dakika sonra da ses sistemi kablolara basıldığı için yandı. Çocuklar da binbir emekle hazırladıkları gösterileri gerçekleştirilemedi. Şimdi orada teçhizat için hiçbir önlem almayan kişiler mi suçlu yoksa sahaya inip kablolara basarak fotoğraf çekmek isteyen veliler mi? Karar sizin.

BU DA BİZE DERS OLSUN

Bizim zamanımızda bayram gösterilerinde sahaya hiçbir veli kesinlikle alınmazdı. Gösteriler başlamadan önce görevliler sahaya girer sonra tüm kapılar kitlenirdi. Bu durumu çok net hatırlıyorum çünkü kendimde birçok oyunlarda yer aldım ve ailem beni hep tribünden izledi. Bu bayram, Karasu Şehir Stadı’nda resmen izdiham yaşandı. Veliler sahaya girdi fotoğraf çekmek istedi. Anlıyoruz çocuklarınızın bu anlarını bir fotoğraf karesine sığdırmak istiyorsunuz ama olmuyor işte. Karasu’da bu izdiham yaşanırken Kocaali’de ise Kaymakamlığın kesin talimatı ile hiçbir velinin sahaya girmesine izin verilmedi. Umarız yetkililer bu durumdan bir ders çıkarır ve bundan sonra yapılacak törenlerde daha sıkı tedbirler alır.

GİDİN ARKADA OTURUN!

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nda yine protokol krizi yaşandı. Kutlama programına davet edilen Şehit Ahmet Baş’ın babası Polat Baş, davete icabet etti. Duyumlara göre, töreni izlemek için protokolde boş bulduğu yere oturan Baş, görevli kişi tarafından oturduğu yerden kaldırıldı. Kendisini tanıtan Baş’a “Gidin arkada oturun” cevabı verildiği iddia edildi. Bu duruma sinirlenen Baş, tören alanını terk etmek istese de zar zor sakinleştirilerek yeniden alana geri döndürüldü. Şimdi eğer bu yaşananlar doğruysa burada bu cevabı veren kişinin üslubu çok yanlış! Unutmayın ki, tüm protokol üyeleri bizim için değerli ama şehit aileleri daha bir değerli…

DİKBAYIR DETAYI

Cumartesi günü Karasu Sahil Düzenleme ve Rekreasyon Projesi’nin temeli atıldı. Törene İYİ Parti’den ayrılan Sakarya Bağımsız Milletvekili Ümit Dikbayır da katıldı. Dikbayır’a törende söz hakkı da verildi. Bu durum ise orada bulunanların dikkatinden kaçmadı ve “Dikbayır AK Parti’ye mi geçiyor?” söylentilerine neden oldu.

KAYMAKAMI UNUTTULAR

Karasu Sahil Düzenleme ve Rekreasyon Projesi’nin temel atma töreninde yapılan konuşmalarda protokol üyeleri sayılırken Karasu Kaymakamı söylenmeyi unutuldu. Bu durum konuşmacılar tarafından da dikkatlerden kaçtı ve selamlama konuşmasında Kaymakama yer verilmedi. Son olarak sahneye çıkan AK Parti Sakarya Milletvekili Ali İnci durumu toparlamak adına Kaymakam Mehmet Uğur Arslan’ın da törende yer aldığını belirtti. Daha sonra ise Alemdar, Arslan’dan özür diledi

KISA VE OLUMLU CÜMLELER

Karasu’da “Vatandaş Soruyor, Başkan Cevaplıyor” programında Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Alemdar ve Karasu Belediye Başkanı İshak Sarı’nın arasında geçen diyalog dikkat çekti. Yaka mikrofonunu unutan Alemdar, Sarı’ya konuşma yapmadan önce “Kısa ve olumlu cümleler…” uyarısında bulundu. Bu durum ise yayını internet üzerinden izleyen kişilerin dikkatinden kaçmadı.

DEPREM KENDİNİ HATIRLATTI

23 Nisan günü İstanbul’da meydana gelen ve bölgemizde de net bir şekilde hissedilen deprem öncesi birçok kişinin telefonuna uyarı gitti. Kimimiz bu durumu anladık ve dikkate aldık kimimiz de ne olduğunun farkına varamadık. Sallantının ardından birçok kişi yakınlarına ulaşmak için telefona sarıldı. Ama GSM operatörleri bu durumda yine sınıfta kaldı. Birçok kişi de bu olaya sosyal medya üzerinden tepki gösterdi. Ortalığın sakinleşmesinin ardından ise bu kez de araç trafiği yoğunluğu yaşanmaya başladı. Karasu’da evi ve yakınları bulunan vatandaşlar deprem sonrası ilçeye akın etti.