MAGAZİN

Karasu'nun dedikodu kazanı

MESLEKLER ÖLÜYOR

Bu hafta Darıçayırı’nda bir mobilya işletmesine giderek haber yaptık. Dükkan sahibi, eleman bulamadığı için eşine mesleği öğretmeye karar vermiş. Bayanların her alanda aktif olması öncelikle belirteyim ki gurur verici. Fakat burada üzücü olan şey ise şu. Gençlerimiz sanal ortamda kolay para kazanma yollarını tercih ettiği için bu meslekleri öğrenme gereği duymuyor. Bugüne kadar yaşadıklarımıza bakarsak da sonu pek iyi olmuyor! Çünkü bu sistemin bir sonu yok! Bunun yerine çocuklarımızı zanaat mesleklerine yönlendirmek gerek diye düşünüyorum. Herkes okuyor doktor, öğretmen, avukat olmak zorunda değil. Birilerinin de çok kıymetli zanaat mesleklerini icra etmesi gerekiyor.

SİSTEM DEĞİŞMİŞ

Geçtiğimiz hafta üzerime olan aracımı satmak için notere gittim. Bir ay önce alım satımlarda “Güvenli ödeme sistemi”ne geçildiğini öğrendim. Yani ikinci el araç alım satımlarda noter huzurunda elden ödeme dönemi sona erdi. Peki ne oluyor? Alıcı ve satıcının aynı bankada hesabı olması gerekiyor. Yani benim gibi bankalarla işiniz yoksa önce gidip işlemi yapacağınız kişiyle birlikte aynı bankadan bir hesap açtırıyorsunuz sonra alıcı parayı kendi hesabına yatırıyor, satış işlemi yapıldıktan sonra da para satıcının hesabına geçiyor. Aslında dolandırılmanın önüne geçme konusunda güzel bir uygulama. Ama bana kalırsa buradaki amaç hem alıcıdan hem de satıcıdan para kesmek. Yani araç alım satımı yaparken artık bunu da göz önünde bulundurmanız da fayda var.

MÜDÜR BELLİ OLDU

2021 yılında ihalesi yapılan ve bitmek üzere olan Öğretmen Evi’nin müdürü belli oldu. İlçede eğitimciler tarafından merakla beklenen müdürlük koltuğu Ender Topal’a verildi. Topal, kısa süre sonra Öğretmen Evi’nin faaliyette olabileceğinin sinyalini verdi. Çıkan haberler ile bölge halkını heyecanlandıran Rehberlik Araştırma Merkezi’nde (RAM) ise hala ses seda yok. RAM’ın Bakanlık tarafından onayının beklediği söyleniyor.

BİRBİRİYLE ALAKASI YOK

Yapmış olduğumuz bazı haberlerin altına yazılan yorumlardan dolayı bunu yazma gereği duydum. Karasu Devlet Hastanesi ve Karasu İlçe Sağlık Müdürlüğü birbirinden ayrı iki kurumdur. İkisinin tek ortak yanı sağlık üzerine olmasıdır. Bu iki kurum birbirini denetlemez ve işleri tamamen bağımsızdır.