MAGAZİN

Karasu'nun dedikodu kazanı

EEE BİZ DAHA ÖNCE DEMİŞTİK

Karasu Belediye Meclisi’nde Başkan İshak Sarı, ilk defa kıyı erozyonunun sebebinin Karasu Limanı olduğunu söyledi. Bizi takip edenler bilir. Karasu’da kıyı erozyonu mevzusunu defalarca haberlerimizde, köşe yazılarımız da dile getirdik. O zaman bizi eleştirip, “Siz profesör müsünüz? Nereden biliyorsunuz” gibi birçok söz ile karşı karşıya kaldık. Bugün geldiğimiz durumda ise gördük ki biz haklıymışız kardeşim. Kıyı erozyonunun en büyük sebebi, kurulan limandır. Bir kez daha söylüyoruz ki limanın yeri yanlıştır. Bu yanlıştan dönmek için artık çok geçtir. Yapılacak uygulama ise tahkimatların yeniden yapılması ve o bölgede kordon kültürüne geçilmesidir.

SONUNDA BİRİNİN AKLINA GELDİ

Ağrı’nın Doğubayazıt ilçesinde 14 Nisan 2018 günü hain teröristlerce şehit edilen Jandarma Uzman Çavuş Ahmet Baş’ın isminin hiçbir yere verilmemesi mecliste gündeme geldi. Bunu ben kendimce daha önceden yazmıştım. Hatta yeni yapılan anaokulu için de bu ismin neden verilmediğini sorgulamıştım. Daha önce Rehberlik Araştırma Merkezi’nin ismi için Şehit Baş’ın adı geçti. Ama Bakanlığı’nda artık şehit isimlerinin okullara vermeyeceği yönünde bir söylenti var. Buna istinaden en azından Karasu’da bir yere şehidimizin adı verilse ne güzel olur. Umarız Belediye Meclisi’nde bu karar gündeme alınır ve şehidimizin adı sonsuza kadar yaşatılır. 

O ÇAYI DAĞITMASANIZ MI?

Karasu Belediye Meclisi’nde dağıtılan çay, biz gazeteciler için sorun olmaya devam ediyor. Biz bile kimseye saygısızlık olmasın diye orta alana geçmezken, çay dağıtan personelin orta alana geçerek meclis üyelerine çay vermesi hiç hoş olmuyor. O anda çekemediğimiz fotoğrafa mı yanalım, tam önemli bir konuda çay karıştırma sesinin konuşanın sesini bastırmasına mı yanalım bilemedik. Bir saat çay içmezseniz bir şey olmaz değil mi? Meclis’te artık çay içmeyin be gözünüzü seveyim.

SESSİZ YÜRÜYÜŞLER

Sivil Toplum Kuruluşu üyeleri ve Karasu halkının katıldığı Filistin yürüyüşü her pazartesi devam ediyor. İsrail’in Filistin halkına başlattığı soykırım hareketine tepki için düzenlenen bu yürüyüşler yaklaşık 19 haftadır sürüyor. Katılımcılar tarafından da bu yürüyüşlerin zulüm bitine kadar devam edeceğinin altı çiziliyor. Yürüyüşe katılanlar hayatlarını kaybedenler içinde Atatürk Bulvarı’nda dualar okuyup sessizce dağılıyor.