MAGAZİN

Karasu'nun dedikodu kazanı

VALİ KARASU’YA GELMİŞ

Yaşar Karadeniz’in bir gece ansızın Ankara’ya çekilmesinin ardından yerine atanan yeni Vali Rahmi Doğan, cumartesi günü Karasu’ya gelmiş. Doğan, ilk olarak Karasu Kaymakamı Mehmet Uğur Arslan’ı makamında ziyaret etmiş daha sonra ise Karasu Sahili’ni ve Acarlar Longozu’nu gezmiş. Haber bu kadar. Detay yok! Vali beyi karşılamak için iki küçük okul öğrencisi bile programa çağrılırken biz gazeteciler bu ziyarete davet edilmedik. (Ya da sadece biz edilmedik. Bilemiyorum!) Bu bilgileri de Allah sizi inandırsın sosyal medyadan duyduk. O yüzden medya kuruluşumuzda bununla ilgili bir haber yayınlayamayacağız. Makamda ne konuşuldu, sahili gezerken nelere dikkat çekildi… Eee bunu da bilmiyoruz tabi. Değerli okurlarımıza konu ile ilgili sadece bilgi vermek istedim. Umarız sayın Valimiz, en azından sahili gezerken yaşanan kıyı erozyonunu görmüş yetkililerden de bu konu hakkında bilgi almış ve önlem için yapılması gerekenleri de masaya yatırmışlardır.

KARASU İLK SIRALARDA

AK Parti’de ilçe kongrelerinin takvimi netleşmeye başladı. AK Parti’de ilk kongreler, belediye seçiminde kaybedilmeyen ilçelerden başlayacak. Yani ilk olarak, Taraklı, Akyazı, Söğütlü, Karasu, Serdivan ve Pamukova’da yapılacak. Karasu’da olaylı geçen delege seçiminin ardından kimin aday olacağı da hala merak konusu. Hasan Emanet, delege seçimine bir güne kala kendisinin ve kendisine yakın olan kişilerin delegelikten silindiğini söylemişti. Emanet, araya giren hatırı sayılır kişiler nedeniyle sanırım itiraz etmedi. Başkanlık için ismi geçen; İsmet Yavuzyiğit, Yakup Ayar ve Samet Altuntaş ise hala sessizce bekliyor. Bakalım kongrede Aksu ile devam kararı mı alınacak yoksa sürpriz bir isim mi çıkacak?

İMAM ESNAFI SUÇLAMIŞ

Karasu’daki bir imamının Cuma namazında Karasu esnafını eleştirdiği iddia edildi. İmamın, “Karasu esnafından alışveriş yapılmaz. Bu konuda dışarıdan gelenler çok şikayet ediyor” şeklinde cemaati yönlendirdiği ileri sürüldü. Vatandaşlar bu duruma tepki gösterirken imam için de soruşturulması yapılması istendi. Bunların hepsi elbette bir iddia. Ama eğer böyle bir durum varsa bu meselenin İlçe Müftülüğü tarafından kendi içinde çözüleceğine de eminiz.

BİR ÇARE GEREK

Karasu’da hafta sonu hava sıcaklığı 30 dereceye yaklaşınca vatandaşlar soluğu denizde aldı. Kimi denize girdi, kimi kumun tadını çıkarttı. Kimileri de oltaları ile sahile giderek balık avına çıktı. Hal böyle olunca da denize girmek isteyen vatandaşlar isyan etti. Bu konu, defalarca gazeteciler tarafından yazıldı, çizildi. Açık konuşayım yetkililerde dikkate almadı. Ama bir gerçek var ki; bu duruma bir çare bulmak gerek. Çünkü her yıl sayıları üstüne katarak daha da artıyor. En azından balık tutmak isteyenler için bir yer belirlenebilir, isteyen bu keyfini de orada yapabilir.