MAGAZİN

Karasu'nun dedikodu kazanı

DELEGE SEÇİMİNDE GERGİNLİK

AK Parti Karasu İlçe Teşkilatı’nda Pazar günü delege seçimi gerçekleştirildi. Aldığımız duyuma göre seçimde beklenen gerginlikler de yaşandı. Kısa süreli yaşanan gerginlikler araya hatırı sayılır partililerin girmesiyle son bulsa da güvenlik güçlerinin kapıda nöbet tuttuğu da öğrenildi. Yaşanan gerginliğin sebebinin ise bazı kişilerin üyeliklerinin silindiği ve sahte imzaların atıldığı yönünde olduğu da kulislerde konuşuldu.

İSİM BELİRLENMİŞ

Karasu Namık Kemal İmam Hatip Ortaokulu’nun bahçesine yapılan anaokulunun ismi belli oldu. Karasu Sahil Anaokulu… Milli Eğitim Bakanlığı, önüne giden isimlerden bunu tercih etmiş. Diğer hangi isimlerin gittiği ise muamma! Ankara’dan bakınca Karasu sahil bölgesi kanısına varabilirsiniz. Ama bu ilçede yaşasanız bu okulun adının, yeriyle hiçbir bağlantısı olmadığını bilirsiniz. Çünkü okul, sahil kısmında değil merkezde! Karasu’da hala daha bir şehidimiz var ki adı hiçbir yerde yok. Ağrı’nın Doğubayazıt ilçesinde 14 Nisan 2018 günü hain teröristlerce şehit edilen Jandarma Uzman Çavuş Ahmet Baş… Bizden hatırlatması.

UNUTMADILAR AMA GÜNÜ DE DEĞİLDİ

30 Ağustos Zafer Bayramı kutlamalarında bir garip bayramlaşma olayı yaşanmış geleneksel olarak gerçekleştirilen şehit mezarlığı ziyaretleri İpsiz Recep’in anıtının başında edilen dua ile başlayıp bitmişti. 19 Eylül Gaziler Günü’nde ise tam günü kapsayan program yapıldı. Çelenkler sunuldu, ziyaretler yapıldı vesaire vesaire… Bu yıl ki programa şehit mezarları ziyareti de eklendi. Gaziler ve ilçe protokolü, Merkez Mezarlığı’nda bulunan şehit kabirlerini ziyaret ederek dualar etti. Şehit mezarlığını ziyaret etmek için elbette günün bir önemi yok. Fakat olması gereken günlerde yapılmayan ziyaretlerin Gaziler Günü’nde yapılması da bir garip oldu.

YAZ BİTTİ ŞEMSİYE GELDİ

Karasu Belediyesi, Atatürk Bulvarı’ndaki masa ve tabureler için geçtiğimiz yıllarda yeni kararlar almıştı. Buradaki esnaf; masa ve tabure sınırlamasına takılmış bunun için de belediyeye bir bedel ödemişti. Sezon boyunca kendi şemsiyelerini kullanan esnaf hafta başında bir şok daha yaşadı. Yetkililer, esnafın şemsiyesini kaldırtıp Karasu Belediyesi yazılı tek tip şemsiye dağıttı. Esnafa da fikrini sormadı. Şemsiyelerin tek tip olması görüntü olarak güzel ama alınacak miktar hiç de hoş değil. Ayrıca yaz bitmiş sezon kapanmışken bu uygulama için de geç kalınmış olunuyor. Esnaf zaten kazandığı paranın yaklaşık yüzde 70’ni giderlere harcarken bir de bu uygulama kara kara düşündürüyor…