GÜNDEMDEKİ SORU

Karasu Belediye Başkanı İshak Sarı, Eylül ayı meclis toplantısında yaptığı açıklama ile il ve ilçe gündeminde bir kez daha yer aldı. Beton santrallerine gözdağı veren Sarı, bu işletmelerin evrak eksiklikleri olduğunu bildiğini ve kamuoyunda “deli dumrul vergisi” yakıştırması yapılan ücreti ödemeyenlerin eksik evraklardan dolayı Çevre Bakanlığı’na şikayet ederek ruhsatlarını iptal ettireceğini söyledi. Bu açıklamanın ardından haliyle herkesin aklına tek bir soru geldi. Sarı, bu eksiklikleri bildiği halde neden yıllardır susuyor?

BU NASIL İŞ?

Milli Eğitim Bakanlığı bu yıl okulları biraz daha erken açtı. 9 Eylül’de yüzlerce öğrenci ders başı yaptı. Okullar erken açıldı açılmasına ama bazı şeyleri de hesap edemediler demek ki. “Okulları erken açıyorum, erken kapatıyorum” demekle olmuyor bazı şeyler. Mesela okullara İş-Kur tarafından temizlik görevlisi atamaları yapılmadı. Temizlik personeli atamalarının ise 1 Ekim’de yapılacağı öğrenildi. Bu süreçte okullarda temizlik işleri nasıl ilerleyecek bilmiyoruz. Yani hemen hemen bir ay, okullarda çocukları bence büyük bir tehlike bekliyor. Ne diyelim okul sezonu hepimize hayırlı olsun.

ÖNÜMÜZ KIŞ

Pazar gecesi bölgemizi etkisi altına alan gök gürültülü sağanak yağış hayatı olumsuz etkiledi. O gece çoğu yerde elektrik kesildi, trafolar zarar gördü. Hatta bu olumsuz şartlar 3-4 gün ilçede etkisini göstermeye devam etti. Gün boyu elektriksiz kalan mahallelerde oldu. Peki ama neden her yağmur yağdığında, her gök gürültüsü şimşek çaktığında ilçemiz bu sorunlarla karşı karşıya kalıyor. Bunun bir açıklaması var mı? Varsa eğer bilmek isteriz. Önümüz kış! Bakalım Karasu, bu mevsimi nasıl geçirecek.

21 EYLÜL’DE BAŞLIYOR

AK Parti’de kongre dönemi başlıyor. 21 Eylül’de delege seçimleri yapılacak ve ardından ise 12 Ekim’de ilçe kongreleri başlayacak. Karasu’da, AK Parti İlçe Başkanlığı için geçen isimler sessizliğini korumaya devam ediyor. Bu isimlerin yanı sıra farklı farklı isimlerde duyuyoruz. Bakalım Karasu’da AK Parti İlçe Kongresi ne zaman yapılacak ve başkan kim olacak.

Editör: Güler Çınasoğlu