MAGAZİN

Karasu'nun dedikodu kazanı

NEDEN KAPALI?

Türkiye’de artık hemen hemen her belediye sosyal medyayı aktif olarak kullanıyor. Bunlardan biri de Karasu Belediyesi… Sosyal medya hesaplarında belediyenin yaptığı çalışmalar ve Başkan İshak Sarı’nın tüm ziyaretleri bu platformlarda yer alıyor. Fakat şöyle bir durum var ki burada yapılan tüm paylaşımlar vatandaşların yorumuna kapalı! Peki ama neden? Şeffaf ve gönül belediyeciliğini düstur alan bir anlayışla ilerleyen belediyenin eleştiriye açık olmaması ne kadar doğru? Bir söz okumuştum; “Devlet hayatında samimi eleştiri şarttır. Eleştirisiz devlet, kısa zamanda çöker.” Umarız bu hatadan bir an önce vazgeçilir ve yorumlar vatandaşa açılır.

BU NE RAHATLIK

Karasu Devlet Hastanesi’ne yaklaşık 1 ay önce güneş paneli sistemi kuruldu. Kurulan sistem hastanenin acil otopark tarafına yerleştirildi. Bir nevi üstü kapalı hale gelen otoparkı da acile gelen hastaların yanı sıra vatandaşların kullandığı dikkat çekti. Hatta bazı vatandaşlar gönül rahatlığıyla 2-3 günlüğüne araçlarını bırakıp başka şehre bile gidiyor. Yahu kardeşim orası özel mülkiyetiniz değil, hastaneye ait acil otoparkı! Bu konuda biraz daha duyarlı olmakta fayda var. Resmen gülüyoruz ağlanacak halimize.

BİZİ KULLANDILAR

Geçtiğimiz hafta partisinin aylık basın toplantısında konuşan Yeniden Refah Partisi Karasu Belediye Meclis Üyesi Mustafa Çalık, son zamanlarda gündemde yer alan “Beton Taşıma ve İzin Güzergah Belgesi” ile ilgili konuştu. Mecliste Hukuk Komisyonu’nda yer alan Çalık, “Kaçak yapılaşma önlensin diye bu konuda taraftık. Fakat bu para konusu asla görüşülmedi. Para konusunda bilgimiz olsaydı zaten karşı çıkardık” dedi ve İshak Sarı’nın kafalarının arkasında hep bir plan olduğunu ve bunları da kendilerini kullanarak uyguladıklarını vurguladı. Yani Çalık, bir nevi kandırıldıklarını ima etti.

TEHLİKE TELEFONUMUZDA

Eskiden gençlerin takıldığı kahvehaneler ayrı, orta yaş üstü insanların takıldığı kahvehaneler ayrıydı. Burada çayına, çorbasına, eğlencesine oyunlar oynanır sonra ise gençler evlerine dağılırdı. Şimdi ise bu tarz oyunların üst versiyonların telefonların içerisinde. Yasal olmayan bahis oyunları ülke genelinde hızla yaygınlaşıyor. Bu oyunlara yüksek meblağda yatırımda bulunan ve her şeyini kaybeden gençler ise çözümü intihar etmekte buluyor. Evlere daha fazla acı düşmemesi için nasıl bir önlem alınabilir bilmiyorum ama yetkililerin bu konuda bir çözüm üretmesi şart.