ÖNEMLİ OLAN GELMESİ DEĞİL DURMASI

AK Parti Karasu İlçe Başkanı Recep Aksu, geçtiğimiz hafta yaptığı basın açıklamasında Türkiye’de en çok doktor atamasının Karasu’ya yapıldığını söyledi. Bu doğrudur bir şey diyemem. Fakat önemli olan en çok doktorun atanması mı yoksa doktorların Karasu’da kalması mı? Karasu Danışma Meclisi’nde İl Başkanı Yunus Tever şu cümleleri kullandı: “Belediye Başkanımıza da İlçe Başkanımıza da söyledim. Doktorlarımıza sahip çıkın, bir yere yollamayın.” Bende yeniden hatırlatmak istedim. Sevgili yöneticiler, doktorların neden Karasu’da durmadığını araştırın ve gelen doktorların kalıcı olmasını sağlayın. Ayrıca şunu da belirtmek gerekir ki 15-20 yıl önce eski hastanede Dr.Kerem Erksoy ve Dr.Şemsi Bayraktar döneminde çok ağır ameliyatlar yapılıyordu. Şimdi ise bu doktorlarımız Adapazarı’nda farklı hastanelerde görevlerini yürütüyor. Ve biz en ufak bir sıkıntıda Sakarya’ya sürüklenmek zorunda kalıyoruz!

ALKOL YASAĞI SOSYAL MEDYADA BÖYLE YANKI BULDU

Hafta içi Karasu Kaymakamlığı’nın aldığı karar neticesinde ilçenin plajında, kaldırımda ve yol üzerinde alkol tüketilmesi yasaklandı. Alınan bu karar kimini memnun ederken kimini ise rahatsız etti. Turizm beldesi olan Karasu için sosyal medyada ise yapılan paylaşımlar dikkat çekti. Bir sosyal medya kullanıcısı ise “Mekke ve Medine’nin yerel halkı Karasu’da yaşayanların yanında seküler kalır” yorumunda bulundu. Bu paylaşım ise bazı kesimler tarafından tepkiyle karşılandı.

DARISI KARASU’NUN BAŞINA

Eskiden Karasu’da Fındık Festivali düzenlenir; hem buraya gelen tatilciler daha çok eğlenir hem de esnaf biraz daha rahat nefes alırdı. Uzun yıllardan bu yana Karasu için festivaller tarih oldu. Hemen yanı başımızdaki komşu ilçemiz Kocaali’de ise, Başkan Turan Yüzücü duyuruda bulunarak festival haberini müjdeledi. 26-27-28 Temmuz’da Kocaali Sahili’nde gerçekleşecek olan ücretsiz Turizm Fındık Festivali’nde ilk akşam Umut Berberoğlu, Kürşat Gürel, ikinci akşam Deniz Kara, Murat Kekilli, üçüncü akşam ise Tanju Topal ve Selçuk Balcı sahne alacak. Bu organizasyon Kocaali’deki hem tatilcinin hem de esnafın yüzünü güldürecek. Ne diyelim darısı Karasu’nun başına...

İZİN MESELESİ TEPKİ ALDI

Mayıs ayında Karasu Devlet Hastanesi’nde Başhekim olarak göreve başlayan Op.Dr.Anıl Erdik ve Başhekim Yardımcısı Uzm.Dr.Tuğba Koşmaz Kara, geçtiğimiz hafta aynı anda izine ayrıldı. Yaz ayından dolayı hastanede yaşanan yoğunluk göz önüne alındığında iki ismin izne ayrılması vatandaşlar tarafından tepkiyle karşılandı. Hastane çeşitli konularda S.O.S verirken bu izin meselesi de herkesi rahatsız etti.

YEVMİYE FİYATI BELLİ OLDU

2024 yılı fındık hasat sezonunda geçici tarım işçilerine ödenecek olan günlük fındık toplama ücreti belli oldu. Sakarya Ziraat Odaları İl Koordinasyon Kurulu, 2024 yılı fındık hasat sezonunda ortalama günlük yevmiye tavsiye fiyatını 800 TL olarak açıkladı.

Editör: Güler Çınasoğlu