KUM ZAMBAKLARI AÇTI

Nesli tükenmekte olan kum zambakları uzun bir sürenin ardından Karasu sahilinde yeniden açtı. Birçok tatil beldesinde kum zambaklarının korunması için çeşitli önlemler yetkililer tarafından alınırken, Karasu’da bu işe vatandaşlar el attığı öğrenildi. Aldığımız bilgilere göre kum zambaklarının etrafını bazı vatandaşlar şeritle çevirerek korumaya altına almaya çalıştı.  

BİLGEN MUAYENEYE BAŞLADI

2022 yılı Şubat ayında Karasu Devlet Hastanesi’nde göreve başlayan ve 2024 yılı Nisan ayında hastane ile ilişiğini kesen Psikiyatrist Uzman Doktor Tugay Bilgen, özel kliniğini açtı. Hastanedeki görev sürecinde 18 bin hastayı tedavi eden ve okullarda da seminer düzenleyerek bilgilendirmelerde bulunan Bilgen’in kliniği ise hastane karşısında yer alıyor.

BİZDE İSTİYORUZ KARDEŞİM

Elimizde kamera ve fotoğraf makinesi gören çoğu kişinin bize aktardığı ortak sorun asfalt! Hatta sitemizde yayınladığımız haberlerin, alakalı alakasız birçoğunun altına yapılan yorumlar da asfaltla alakalı. “Cam açamıyoruz, tozdan duramıyoruz, nefes alamıyoruz, asfalt istiyoruz… Nasıl gazetecisiniz, bunu neden yazmıyorsunuz…” Gibi gibi. Bizde istiyoruz bunu canım kardeşim. Hatta yazıyoruz da! Bizde Karasu’nun tüm sokaklarının asfaltlanmasını diliyoruz. Ama olmuyor! Alın bakın yeniden yazdık. Bakalım değişen bir şey olacak mı?

NEDEN AMA!

Çocuk parkının en büyük sorunlarından biri geceleri kendilerini bilmez kişiler tarafından alkol alınan meskenler haline gelmesi. Merkez içi merkez dışı inanın hiç fark etmiyor. Bu kişiler o mekanları gayet rahat bir şekilde vicdanları da rahatsız olmadan kullanabiliyor. Yediklerini, içtiklerini, ertesi günün sabahında çocukların oraya geleceklerini umursamayarak bırakıp gidiyorlar. Çocuk parkları için gereken önlemler ivedilikle alınmalı, bu bölgelerde denetimler sıklaştırılmalıdır.

TATİLE GİRDİ

Karasu Belediye Meclisi Ocak ayında alınan karar doğrultusunda Ağustos’ta tatil edildi. Olağanüstü bir durum yaşanmazsa meclis Ağustos ayında toplanmayacak. Son yapılan Temmuz ayı toplantısında ise bir sonraki toplantının 3 Eylül’de yapılacağı duyuruldu.   

Editör: Güler Çınasoğlu