BASINA KAPATMAYI UNUTTULAR

Genellikle AK Parti bayramlaşmaları bir yere kadar basına açık yapılır, sonrasında ise müsaade istenirdi. Kurban Bayramı’nda ise işler biraz karıştı. Karasu basınından programda bir tek ben yer aldım. Sanırım AK Parti Sakarya Milletvekili Lütfi Bayraktar beni basın mensubu olarak görmedi ki duruma müdahale etme gereğinde bulunmadı. Program başlarken haber için ses kaydı alması adına telefonumu masaya bırakmıştım. Program bitiminde ise telefonumu almak için masaya yöneldiğimde Bayraktar durumu fark etti. Önce bana tüm programı ses kaydı alıp almadığımı sordu, ardından ise orada bulunanlara neden basının çıkarılmadığını… Ben yaklaşık 14 yıldır bu sektördeyim, siz de Karasulu sayılırsınız. Defalarca sizinle programlar ve avukatlık büronuzda denk geldik. Elinde koca bir fotoğraf makinesiyle çekim yapan kişinin basın mensubu olup olmadığını anlayamıyorsanız bu ne benim ne de oradakilerin suçu. Keşke çekineceğiniz konuşmaları yapmadan önce yanınızdakilere “Bu kim” diye sorma gereği duysaydınız!

MUHTARLAR YOKTU

Karasu Muhtarlar Derneği Başkanı İsmail Hakkı Topaloğlu ve mahalle muhtarları, AK Parti’nin bayramlaşma programına katılmadı (Bir-iki muhtar hariç). Genel bayramlaşmada yer alan çok sayıda muhtarın yokluğu ise elbette belli oldu. Karasu Belediye Başkanı İshak Sarı’nın partide yaptığı, “Kırsal mahallelerde sorun çok yok. Onların sorunu oraya o yapılmış buraya neden yapılmamış gibi yarış sorunu” demesi; bir anda aklımıza “Acaba muhtarlar ile Sarı’nın arası yeniden açılıyor mu?” düşüncesini getirdi.

BURUK GEÇTİ

2023-2024 eğitim-öğretim yılı 14 Haziran’da sona erdi. Karne töreni ise Şehit Ferhat Sözer İlk ve Ortaokulu’nda başladı, İhsaniye’de bulunan 1.Kademe Özel Eğitim Uygulama Okulu’nda devam etti. Bu yıl Karasu Kaymakamı Mehmet Uğur Arslan izinli olduğu için karne törenine katılmadı. Belediye Başkanı İshak Sarı’da törene gelmedi. Karasu’da da bizim hatırladığımız ilk kez bu kadar protokolsüz bir karne töreni düzenlendi. Okulda dört sınıf heyecan içerisinde ilçe protokolünü bekledi. Özenle hazırlanan çocuklar haberi duyunca burukluk yaşadı. Onları teselli etmek ise İlçe Milli Eğitim Müdürü Çetin Turhan’a düştü. Turhan, çocuklara gösterdiği yakın ilgiyle onları yaz tatiline bir nebze de olsa mutlu yolladı.

EMANET ADAYLIĞA MI HAZIRLANIYOR

Kurudere Mahallesi eski Muhtarı Hasan Emanet, AK Parti’nin bayramlaşma programında; Başkan Yardımcısı Muhammet Gençbay, AK Parti Kadın Kolları Başkanı ve Meclis Üyesi Nesrin Basmacı, eski İlçe Başkanı Hasan Yavuzyiğit ve eski Meclis Üyesi Murat Kaçar ile birlikte sohbeti sırasında ilçe başkanlığına aday olabileceğinin sinyalini verdi. Emanet’in yerel seçim öncesi Karasu Belediye Başkanı İshak Sarı ile gerginlik yaşadığı ve sonrasında ise suların durulduğu herkes tarafından biliniyor. Bakalım Emanet, yaşanan bunca şey sonrasında aday olacak mı? Yoksa sadece bu söylemler lafta mı kalacak? Bekleyip göreceğiz.

1 TEMMUZ’DA BAŞLIYOR

Kur’an Kursları’nda 2023-2024 eğitim-öğretim yılı geçtiğimiz hafta tamamlandı. Yaz Kur’an kursları ise 1 Temmuz itibariyle başlıyor. Camiler ise kurslara gidecek öğrenciler için hazırlandı. 1 Temmuz pazartesi günü başlayacak olan kurslar ise 16 Ağustos itibariyle sona erecek.

Editör: Güler Çınasoğlu