KARASU

Karasulu balıkçılar da mendireğe fener istiyor

Sakarya Nehri ağzında yapımı tamamlanmayan mendirekte fener olmamasını, yaşanan kazaların sebebi olarak gören Karasulu bölge balıkçılar da Kooperatif Başkanı Bıçakcı’nın ardından açıklamada bulundu. Bölge balıkçılarından Ali Osman Karaman, “Bundan sonraki felaketin sorumlusu yetkililerdir” dedi.

Sakarya Nehri’nin batı yakasında bulunan İhsaniye Mahallesi tarafında yapımına başlanan mendireğin yarım bırakılması sebebiyle buraya fener de yerleştirilemedi. Karasulu bölge balıkçıları, fener yerleştirilemediği için bir haftada üç kazanın meydana gelmesi üzerine yetkililere seslendi. Balıkçı Ali Osman Karaman, konuyla alakalı şu sözleri kullandı:

“Yıllardır Sakarya Nehri ağzında mendireğin yapılması için mücadele verilmiş olmasına rağmen sadece nehrin İhsaniye Mahallesi tarafına taşlar dökerek işi yarım bıraktılar. Bu nedenle balıkçılarımız, hala sıkıntı çekmekte. Nehrin batı yakasında olan İhsaniye tarafında fener olmadığı için kayıklar ve tekneler, yanlış yere giderek karaya oturmakta. Burada hiçbirimizin can güvenliği yok.

Artık yetkililere sesleniyoruz. Bundan sonra doğacak olan herhangi bir zararda yetkililerin sorumlu olacağını, Sakarya Nehri ağzından iletiyorum. Bir an önce nehrin batı yakasına bir fener konulmasını talep ediyoruz”