SİYASET

Karasu’da uyuşturucu tehlikeli boyutlara ulaşıyor

Saadet Partisi Karasu İlçe Başkanı Murat Ali Aksoy, haftalık basın açıklamasında bulundu. Başkan Aksoy, açıklamasında özellikle Karasu’da uyuşturucu bağımlılığının tehlikeli boyutlara ulaştığının altını çizerken, bu sorunun çözümü için de acilen harekete geçilmesi gerektiğini belirtti.

Saadet Partisi Karasu İlçe Başkanı Murat Ali Aksoy, yerel ve genel konuları ele aldığı bir basın açıklaması yayınladı. Aksoy, açıklamasında özellikle Karasu’da ve çevre mahallelerde uyuşturucu bağımlılığının tehlikeli boyutlara ulaştığını vurguladı. Başkan Aksoy, “Bu sorunun çözümü için acilen harekete geçilmeli, uyuşturucu ile mücadelede ciddi adımlar atılmalıdır” sözlerinin altını çizdi.

ORTAK SORUMLULUĞUMUZ

Başkan Aksoy, “Ne yazık ki Karasu’da ve çevre köylerde uyuşturucu bağımlılığı tehlikeli boyutlara ulaşmış durumda. İnsanlar artık sokaklarda güvenle dolaşamıyor, köylerdeki çiftçi hanımlar, gençlerin bağımlılığı nedeniyle kendi bahçelerine bile gitmekten çekinir hale gelmiş durumda. Bu sorunun çözümü için acilen harekete geçilmeli, uyuşturucuyla mücadelede ciddi adımlar atılmalıdır. Gençlerimizi bu bataktan kurtarmak, hepimizin ortak sorumluluğudur” dedi.

ÇETELEŞME SORUNU

“Karasu’da son zamanlarda motor ve bisiklet çetelerinin artması, ortaokul çağındaki çocukların dahi bu çetelere katılması büyük bir endişe kaynağı olmuştur” diyerek açıklamasına devam eden Murat Ali Aksoy, “Gençlerimizin bu illegal yapıların pençesine düşmemesi için acilen tedbirler alınmalı, ıslah çalışmaları yapılmalıdır. Karasu’da Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın güçlü bir yapılanma oluşturarak, gençlerimiz üzerinde ıslah çalışmaları başlatmasını elzem görüyoruz” ifadelerini kullandı.

VEFA BORCU

Saadet Partisi Karasu İlçe Başkanı Murat Ali Aksoy, “Şehitlerimiz, bu vatan için canlarını feda eden kahramanlardır. Onların isimlerinin parklar, okullar ve diğer kamu alanlarına verilmesi ve hatıralarının yaşatılması, bizler için bir vefa borcudur. Yetkililerden bu konuda daha fazla adım atmalarını bekliyor ve şehitlerimizin isimlerinin gelecek nesillere aktarılmasının önemli olduğunu bir kez daha vurguluyoruz” sözlerinin altını çizdi.

TEBRİK ETTİ

Başkan Murat Ali Aksoy, geçtiğimiz hafta TEKNOFEST’e katılan Şehit Hasan Keleş Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Bilişim Teknolojileri öğrencilerini de elde ettiği Türkiye birinciliği başarısından dolayı tebrik etti. Aksoy, “Karasu’muzun gururu bu gençlerimiz, bilime ve teknolojiye olan bağlılıklarıyla Karasu’muzu en iyi şekilde temsil etmişlerdir. Kendilerini tebrik ediyor, başarılarının devamını diliyoruz” dedi. Başkan Aksoy, ayrıca elde ettiği galibiyetlerle ilçeyi sevindiren Karasuspor’u da başarısından dolayı tebrik etti.

EN ÖNEMLİ TEMSİLCİSİ

19 Ekim’de kutlanan Muhtarlar Günü’nü de tebrik eden Başkan Aksoy, “Muhtarlarımız, demokrasinin yereldeki en önemli temsilcileridir. 19 Ekim Muhtarlar Günü vesilesiyle tüm muhtarlarımızı kutluyor, ilçemize ve halkımıza verdikleri özverili hizmetler için kendilerine teşekkür ediyoruz. Saadet Partisi olarak muhtarlarımızın yetki ve sorumluluklarını genişleterek, maddi destek sağlayacak, bütçelerini iyileştirecek, ulaşım ve seyahat olanaklarını sunacağız. Belediyelerle iş birliği ve koordinasyonu güçlendirecek, yerel yönetimlerde temsil ve katılımlarını artıracağız. Muhtarlık kurumunun stratejik bir öneme sahip olduğuna inanıyor, yeniden büyük Türkiye idealini güçlü yerel birimler üzerine inşa etmenin önemini vurguluyoruz” sözlerini kullandı.

VAHİM OLAYLAR

Ülke gündemindeki konulara da değinen Başkan Murat Ali Aksoy, bebek yoğun bakım ünitelerinde yaşanan vahim olaylara da değindi. Aksoy, “Son günlerde bebek yoğun bakım ünitelerinde hayatını kaybeden bebekler hepimizi derinden yaralamıştır. Bu olayların arkasındaki suçluların en ağır şekilde cezalandırılması gerektiğini düşünüyor, adaletin sağlanması için soruşturmayı başlatan savcımıza cesaretinden ötürü teşekkür ediyoruz. Suçlulara verilecek caydırıcı cezalar, bu tür acı olayların bir daha yaşanmaması adına hayati önem taşımaktadır” diye belirtti.

YANLARINDA OLACAĞIZ

Başkan Aksoy, “Şehit edilen Hamas lideri Yahya Sinvar’ın kanının son damlasına kadar verdiği mücadeleye şahidiz. Yahya Sinvar, davası uğruna canla başla mücadele etmiş bir liderdir. Kendisine Allah’tan rahmet diliyor, Filistin halkının ve tüm İslam ümmetinin başı sağ olsun diyoruz” dedi. Aksoy açıklamasını, “Sonuç olarak, ilçemizin ve ülkemizin daha güvenli, huzurlu ve adil bir geleceğe ulaşması için hep birlikte çalışmaya devam edeceğiz. Gençlerimizi geleceğe hazırlayacak projeleri hayata geçirecek, yerel sorunlara çözüm odaklı yaklaşarak, Saadet Partisi olarak halkımızın yanında olmayı sürdüreceğiz” ifadeleriyle sonlandırdı.