16 Haziran’da Karasu’da başlayan eczanelere yaz tarifesi uygulaması 4 Eylül’de sona erdi. Eczacılar Odası Karasu-Kocaali Bölge Temsilcisi Yakup Altıntaş, 4 Eylül’den itibaren tek eczane nöbet sistemine geri döndüklerini bunun asıl sebebinin ise Karasu’da eczane sayısının az olmasından kaynaklandığını belirtti.

YASAL SAYININ ALTINDA

Altıntaş, “Tek eczane sistemine geri dönüldü ve bunun asıl sebebi Karasu’da eczane sayısının azlığından kaynaklı. Yasal uygulamaya göre 34 eczaneden fazla olan yerlerde çift eczane nöbet tutuluyor. Karasu’da ise 22 eczane bulunmakta. Dolayısıyla çift nöbet sistemi sürekli olunca eczane personeli ve eczacılarımız gereğinden fazla yorulup, yıpranıyor. Bu uygulama ile beraber vatandaşlarımızın eczaneye ulaşmakta yorulacağını da biliyoruz” ifadelerini kullandı.

KARASU’YA ÖZGÜ DEĞİL

Bu uygulamanın birçok ilçede bu şekilde olduğunun altını çizen Altıntaş, “Sakarya’nın ise hiçbir ilçesinde çift nöbet tutulmuyor. Bütün ilçelerde de hastaneler, merkezden uzakta, sağlık ocakları ise ilçelerde dağılmış durumda. Bundan dolayı da eczaneler birbirinden uzak mesafede. Bu sadece Karasu ile alakalı bir durum değil. Bunun için biz buna üzülmekle beraber elimizden bir şey gelmediğini de belirtmek istiyoruz” diye konuştu.

Güler Çınasoğlu’nun haberi

N V T 7207

N V T 7208

Editör: Güler Çınasoğlu