1 Temmuz Denizcilik ve Kabotaj Bayramı kutlamaları sabah saatlerinde düzenlenen çelenk töreni ve denize çelenk bırakmanın ardından akşam saatlerinde sahilde düzenlenen kutlama programıyla devam etti. Düzenlenen programda Liman Başkanı Gökhan Peker, günün anlam ve önemini belirten konuşmasını yaptı ve akabinde sportif gösteriler ve yarışmalar düzenlendi.

DENİZCİ ÜLKE DENİZCİ MİLLET

Liman Başkanı Gökhan Peker, “Karasularımızda her türlü sanat ve ticaretin Türk Bayrağı taşıyan gemilere ve Türk vatandaşlarına verilmesini sağlayan kabotaj kanununun 98.yıldönümünü kutluyoruz. Mavi vatanımızda egemenliğimizi ve bağımsızlığımızı ilan ettiğimiz kabotaj kanununun yıl dönümünde ‘Denizci ülke denizci millet’ şiarıyla çıktığımız bu yolda hiç durmadan, yorulmadan çalışmaya devam edeceğiz” vurgusunu yaptı.

KIYASIYA MÜCADELE

Peker’in konuşmasının ardından halat çekme, yüzme ve yağlı direkten bayrak alma yarışmaları düzenlendi. Yüzde yarışmasında 30 yaş altında mücadele eden yarışmacılardan Aybars Turgut birinci, Muhammet Pakim ikinci, Enes Ahmet Arık üçüncü oldu. 30 yaş üstünde ise birinci Yiğit Erdeniz, ikinci Burak Kıranta ikinci ve Servet Topalak üçüncü oldu. Halat çekme yarışmasında ise rakiplerini eleyen Poyrazlar ve Karasugücü birincilik için karşı karşıya geldi. Poyrazlar takımı halat çekmenin şampiyonu olurken, Karasugücü yarışmayı ikinci olarak tamamladı.

HEDİYELER VERİLDİ

Yağlı direk bayrak alma yarışmasında ise katılımcılar Türk Bayrağı’nı almak için mücadele verdi. Mücadelenin kazananı Samet Yazıcıoğlu oldu. Yazıcıoğlu, Türk Bayrağı’nı Karasu Kaymakamı Mehmet Uğur Arslan’a takdim etti. Programın sonunda ise derece alan yarışmalara ilçe protokolü tarafından hediyeleri takdim etti.

Güler Çınasoğlu’nun haberi

foto_galeri_700x89

Editör: Güler Çınasoğlu