KARASU

Karasu sahilinde kıyı erozyonu tehtidi başladı

Sakarya’nın Karasu sahilinde her yıl kendini gösteren kıyı erozyonu, Sahil Park önünde kendini bir kez daha gösterdi. Karadeniz’in dalgaları, yaklaşık 50 metre kadar içeriye girerek Sahil Park önünde 3 metrelik falezler oluşturdu. Erozyon, 200 metrelik sahil hattında etkili olmaya başladı.

Kıyı erozyonu Karasu’da ilk yıkımı yaptı Kıyı erozyonu Karasu’da ilk yıkımı yaptı

Karasu sahili, bu yıl da kıyı erozyonunun tehtidi ile karşı karşıya kaldı. Doğu Karadeniz Caddesi üzerinde bulunan Sahil Park önünde etkili olmaya başlayan erozyon, yaklaşık 200 metrelik alanı olumsuz etkiledi. Karadeniz’in dalgaları, sahilde 50 metre kadar içeriye girerek Sahil Park önünde 3 metrelik falezlerin oluşmasına sebep oldu.

Kıyı erozyonunu gören vatandaşlar da sahilde önlem alınmasını istedi. Eda Damar, “Eski zamanlarda çok fazla kumsalımız vardı. Metrelerce, ayaklarımız yanardı, yürüyemezdik. Maalesef liman olduktan sonra çok üzücü erozyon yaşıyoruz. Neredeyse kumsalımız kalmadı. Kumsalımız dillere destan. Birçok yerde bulunmayan kuma sahibiz. Son yıllarda kumsal kalmadı” dedi.

Kübra Özoğlu ise “Ben, sahilin 17 sene önceki halini biliyorum. Tesis ve denizin üzerinde lokanta vardı. Ne tesis kaldı ne kum kaldı. Önceki halinden bir tanesi yok. Her sene kum dolduruyorlar, her sene bu kum boşalıyor. Kumun üzerinde ağaçlar vardı, gittiler. Karasu kalmadı” diye konuştu.