Uğur Büyük'ün "Kara(su) problemi" başlıklı köşe yazısı

Cennet ilçemizde bir haftadan uzun süredir bir şebeke suyu problemi var. Mahallelerde ya sular kesik ya çok az akıyor. Uzun yıllardır bu kadar uzun süren bir su problemiyle karşılaşmamıştık.

Ne Büyükşehir Belediyesi’nden ne SASKİ’den ne de Karasu Belediyesi’nden şimdiye kadar bir açıklama gelmedi. İlla sormamız mı lazım, vatandaşlar aldıkları bu hizmet karşılığında ücret ödüyorlar, hizmet veren kurumların yaşanan aksaklıklar ile ilgili bilgi vermesi, aksaklığın giderilmesi için çalışması ve çalıştıklarını da bildirmesi gerekir fakat mecburen soruyorum, nedir kardeşim bu problem? Boru mu patladı? Bütün Karasu’yu etkileyecek büyüklükte ne oldu? Ne zaman düzelecek? Tam yaz mevsimi vatandaş denizden çıkıyor duştan su akmıyor. “Onlar da denize girmeyiversin” diyebilirsiniz. Peki ilçemizin neredeyse ana geçim kaynağı olan fındık döneminde bahçede olanlar evlerine döndüklerinde nasıl duş alıyorlar herhangi bir fikriniz var mı? Tarlada kirlenen çamaşırlarını nasıl yıkıyorlar bir fikriniz var mı?

Çamaşır makinaları, bulaşık makinaları ve kombiler yeteri kadar su çekemediği için doğru düzgün çalışmıyor, uyarı veriyor ve hatta arızalanıyor, bozulan elektronik aletlerin maddi yükünü kim çekecek? Yüksek katlara hemen hemen hiç su çıkmıyor. Yaklaşık 20 kilometre deniz şeridi, nehri, gölü, deresi ve şelalesi olan ilçede su sıkıntısı yaşıyoruz. Kara komedi…

Plansızlık, programsızlık diz boyu. Ağustos’un ortasında Yeni Mahalle’de yol çalışması yapılıyor. Esnaf iki ay iş yapacak bir ayı çöpe gitti. Bir araba dahi Yeni Mahalle köprüsünden fenerin oraya gidemiyor. Bu çalışma sezonun ortasında mı yapılır Allah aşkına? Okullar açıldıktan sonra yap ya da yaz başlamadan yap sezona hazır girelim bir kerede. Ama sorun o değil tabi ki. Orada alkol satılıyor, içmesinler, yemesinler, eğlenmesinler, batsınlar önemli değil!

2024 yaz sezonun özeti: Denize girme yasakları, HGS otopark tezgahı, alkol yasakları, canlı müzik yasakları derken şimdide su problemi. Bu ilçeye gelinmemesi için her şey yapılıyor. Sistemli bir şekilde ülkeyi nasıl bu hale getirdilerse ilçemizde aynı şekilde daha da kötüye gidiyor.