Diyabet hasta ve hasta yakınlarına yönelik olarak Karasu Devlet Hastanesi’nde diyabet eğitim okulu programı gerçekleştirildi. Programa, Dahiliye Uzmanı Uzm.Dr. Esra Bora, Göz Hastalıkları Uzmanı Op.Dr. Dilek Çelebi Yılmaz, Genel Cerrahi Uzmanı Op.Dr. Uğur Can Dülger, Psikolog Nurhan Arslan, Sosyal Hizmet Uzmanı Mira Mizgin Aslan ile Diyabet Eğitimi Birimi Hemşiresi Badem Serdaroğlu Ortaş katıldı.

Diyabet eğitimi okulunda; genel sağlık bilgileri, diyabet nedir, diyabetin komplikasyonları, ayak bakımı, insülin uygulamaları, evde kan şekeri takibi, beslenmede nelere dikkat edilmesi gerektiği, egzersiz programı, kendi kendine kontrol, hastaneye gereksiz yatışların önlenmesi, sosyal hakları ve diyabetik bakımın önemi gibi konular hakkında bilgilendirme yapıldı.

Toplantıya katılan ve konuyu değerlendiren Başhekim Op.Dr. Anıl Erdik, diyabetin yaygın ve kronik hastalık olduğunu, gün geçtikçe diyabetik hasta sayısının arttığını kaydetti. Diyabet farkındalığının yaşam kalitesini arttırdığına değinen Başhekim Op.Dr. Anıl Erdik, Sağlık Bakım Hizmetleri Müdürü Müge Yıldız ile İdari ve Mali İşler Müdürü Hasan Yılmaz tarafından katılımcılara sertifikaları verildi.

Karasu Dh Diyabet Okulu Eğitimi F01

Karasu Dh Diyabet Okulu Eğitimi F03

Karasu Dh Diyabet Okulu Eğitimi F02

Karasu Dh Diyabet Okulu Eğitimi F04

Editör: Nevtan Angün